10

Nu åker jag till Manchester för att se på Manchester United - Arsenal. Kommer hem på tisdag igen och då är det bara en vecka kvar till USA! 

13

Idag är det bara två veckor kvar :)

Det blev vinst igår med 4-1, fick spela hela matchen som högerback så det var härligt. Var hos tandläkaren idag, vilket blev en väldigt dyr historia. Tur att man inte går dit så ofta, var ju första gången som jag var tvungen att betala. Ska tillbaka nästa vecka för att laga ett hål. Sen slipper man det på ett tag.

Fick ett mejl från min värdmamma igår, tydligen har hon avlägsna släktingar här på öland. Världen är allt bra liten. Imorgon blir det utgång med Tessan och på fredag åker jag till Manchester.

15

Jobbade sista dan idag! Var sjukt skönt imorse när jag klev upp före klockan sex för sista gången på ett tag nu. Lite blandade känslor, skönt att sluta jobba men jag kommer sakna dom allihopa på ett eller annat sätt.
Efter jobbet var jag och kollade på a-laget, de spelade tyvärr bara 2-2. Niclas frågade om jag ville vara med och spela med b-laget imorgon så självklart tackade jag ja. Ska spela högerback så det blir bra, är ju den position jag är mest van med nu. Det blir nog absolut sista matchen eftersom att jag inte är hemma nästa helg.

I torsdags var jag på vårdcentralen. Jag läste av ppd-testet och jag var fullt frisk men däremot så hittade dom inte datumet på när jag fick min senaste vaccination mot stelkramp och difteri så jag fick en ny. Har fortfarande ett rött märke som kliar och ömmar men det går väl över så småningom. Betalade 481 kr för hälsoundersökning, ppd-test och vaccination, har hört talas om de som behövt betala mycket mer. Skönt att inte behöva lägga så mycket pengar på det, pengarna går åt ändån.

Ska försöka börja packa lite imorgon så jag ser hur mycket det får plats i resväskorna och kan sålla bland kläderna därefter.

18

Tessan gjorde tårta som jag bjöd mina kära arbetskamrater på, jobbar ju bara i helgen också. Som tack för tiden där så fick jag 400 kronor :)


18

          

19

Spelade match igår, gick inget vidare. Vi fick stryk med 2-1 mot färjestaden. Det var troligtvis det sista matchen jag kunde vara med på. Får se om det blir någon fotboll i Usa, tar i alla fall med mig fotbollsskorna.

Imorgon ska jag läsa av ppd-testet, det syns ingenting så jag antar att jag är frisk. Då ska jag också få tillbaka mitt läkarintyg så jag äntligen kan skicka in det. I förrgår var jag i stan med syrran, jag köpte bland annat ny resväska och löparskor och lite annat smått och gott. Är klar med presenterna till pojkarna nu, har bara en grej till föräldrarna kvar :)

Nu ska jag gå och kolla lite på friidrotten igen!

22

United vann idag, ingen övertygande seger men likväl tre poäng. Härligt att Premier League är igång igen. Imorgon ska jag till vårdcentralen för att göra ett ppd-test för att se så jag inte är smittad av tbc. På torsdag ska jag ner dit igen för att läsa av testet och sen kan jag äntligen skicka in hälsoundersökningen. Sen har jag bara det internationella körkortet kvar men annars ska allt vara fixat. Förutom en ny resväska och nya löparskor men det blir i veckan eller nästa vecka.

23

Bara 23 dagar kvar nu till avresa. Dagarna går snabbt :)
Var och kollade på b-laget igår, tyvärr fick dom stryk med 4-1 mot Kalmar Södra. Får se om jag orkar med att träna nångång nästa vecka, har ju inte tränat en enda gång sen efter sommaruppehållet. Har inte riktigt haft tid eller lust till det men kommer säkert sakna fotbollen. Idag blir det i alla fall Kalmar FF - Gefle, sista hemmamatchen jag kan se eftersom att när dom möter Hammarby är jag i Manchester. Bara för att jag inte är hemma så vinner de väl guldet igen, förra året var jag ju i Australien när de vann. I helgen börjar också Premier League, äntligen! Märks att jag är en del fotbollsintresserad.

Finns inte så mycket att skriva om nu, blir mer när jag väl är i USA.

Shopping

Är tvungen att använda upp mina presentkort jag har innan jag åker så igår blev det lite nya kläder

    




Idag blir det jobb 15-22, sista kvällen sen har jag bara fem dagspass kvar innan jag slutar!


Foto

Har pratat med min värdmamma så här kommer foton på barnen:



W, H och C



C, dagen han föddes



W i brandbilen

Design

Har försökt att ändra lite på designen. Lite bättre blev det väl i alla fall.
Ändrar mer när jag har tid, ork och lust.

Första inlägget

Har nu valt att börja blogga för att familj och vänner ska kunna följa mitt år i USA. Om fyra veckor, den åttonde september, bär det av mot Seattle för att vara au-pair i en familj med tre pojkar i åldrarna 4 månader, 3 år  och 6 år. Det känns verkligen jättebra med den här familjen. Har precis kollat på bilder från helgen, som min värdmamma har skickat till mig, där de har varit och campat med två andra familjer. 

Fick idag hem mitt pass med visum vilket gör att det känns som att det verkligen börjar närma sig med stormsteg. Trodde inte att det skulle gå så fort att få hem passet eftersom att jag var där i torsdags. Fick också hem fodralet till min dator som ska få följa med. Det är verkligen inte lätt att välja ut vad man ska ha med sig, med tanke på att jag måste ha både kläder och skor för sommar och vinter. Innan avresan ska jag dock jobba ca två veckor till och hinna med en resa till Manchester för fotboll en sista gång nu för en lång framtid. Så jag hinner ångra mig flera gånger om vad som ska med till USA.

Ska ner en runda till fotbollsträningen för att snacka lite med Ida, innan hon flyttar.

/Emelie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0