väggen


29/10

Nu har jag långhelg, jobbar inte förrän på måndag! Nu börjar Greys Anatomy igen :)

Science Center












The Sounds


Foxy Shazam

Foxy Shazam

Semi Precious Weapons

The Sounds

The Sounds

The Sounds

The Sounds

28/10

The Sounds igår var förresten grymt bra!! Bilder kommer senare när jag har tid.

Idag har vi varit på Science Center, jag lyckades först att köra till H's skola för att hämta honom och sedan köra till Seattle Center för att sen köra hem. Jag är stolt över mig själv att jag hittade utan gps :) På Science Center mötte vi upp Sarah och hennes värdbarn A och C. Alla kom jättebra överens och dom lekte hela tiden tillsammans. Och eftersom Sarah så gärna vill hålla min lilla C så behövde jag i princip inte göra nånting. Bara sitta och kolla på :p

Jobbar bara imorgon med och sen har jag långhelg fast det är ju mycket som händer. På lördag är det halloween och på söndag ska C döpas.


paket från sverige

Fick paket från min familj hemma i Sverige idag :)

De hade skickat:
Offside
Sportmagasinet
United Supporten
Ahlgrens Bilar
Geléhallon
Familje GUF
Juleskum
2 julkalendrar till W och H
Adventsljus (som tyvärr hade gott sönder vid den 5 dec men det löser sig)

Tack så mycket!!!!

ps. ni glömde ferrari bilar ;)


tv-kväll

NU är det One Tree Hill och sen Gossip Girl :)

Tickets!


regn, regn, regn

är det ute just nu. Ska strax börja jobba och sen ska jag ner till downtown och hämta biljetterna till The Sounds som spelar här imorgon :)

schema v.44

Mån 8:15-5pm
Tis: 8:15-5:15
Ons: 9:15-4:30
Tors: 8:15-5:15

25/10

Gick upp vid sju idag för att kolla på united-liverpool. Kunde lika gärna ha sovit vidare med tankte på resultatet. Senare på dagen åkte jag i alla fall in till downtown, mötte upp Lucy, Laura och Sarah. Vi strosade runt lite och åt thaimat. Jag och Lucy köpte födelsedagspresenter till våra värdbarn. Nu ikväll blir det bara att ta det lugnt inför nästa vecka, då det är halloween!

Au Pair möte

Idag var jag på mitt första au pair möte. Jag och Lucy var först där så vi var snälla och hjälpte till med att sätta upp stolar. Vi var cirka 40 au pairer på mötet men typ över hälften var över en halvtimme sena pga av trafiken. Det är massa vägarbeten så vissa vägar är avstängda och det gör att allting tar längre tid. Vi pratade om influensan, nästa möte och frågestund. Bussen hem var försenad så jag missade min buss i downtown och därmed kom jag hem försent, jag skulle ju börja jobba vid 2 men jag var hemma kvart över tror jag. Men det var lugnt för pappan hade inte så bråttom till jobbet.

Nu ikväll var det meningen att jag skulle in till downtown men alla blev så trötta så vi bestämde att träffas imorgon istället. Måste ju köpa födelsedagspresenter till W och H. Båda fyller år om 2 veckor, det är bara en dag emellan dom. Ungefär som min familj :)

24/10

Blev inget bloggande igår. Det var fullt upp hela dagen. Nu ska jag äta frukost och sen ska jag på mitt första au pair-möte. Ska jobba mellan 2-5:30 så jag får se när jag bloggar nästa gång

The Sounds

Har precis köpt biljetter till The Sounds på tisdag. Här flyttar man ända till Seattle men ändå kan man gå på konsert och se svenska band ;)

Pippi

W kollar på Pippi Långstrump på youtube


halloween

A spooky house som W säger så fort han ser ett hus som är förberett inför halloween


C och jag


just nu

Byggare Bob


scones


thai

Vi beställde hem thai-mat idag och det är sååååå gott :)


Bartell & drugs

ska jag gå till nu. Det är inte vad det låter som, tror jag..

driving

Idag körde jag själv med barnen till och från skolan för att hämta upp H. Det gick skitbra, barnen gnällde inte ett dugg att det var jag som körde och jag hittade både dit och hem. Tack vare att det är automat så blir det ca 10 gånger lättare, känns det som i alla fall. Kommer bli jobbigt att komma hem till Sverige och köra manuellt igen efter ett år.

champions league

vinst med 1-0!!!


champions league

Ser på CSKA Moskva-Manchester United. För en gångs skull är det bra bild och med engelska kommentatorer.


regn


goldstar

L: I don't think it was a god idea to put all the children in a row at one side of the table. (The 3 kids and me)
E: Thank you
L: Oh, but you have behaved very good tonight
R: Yeah, you have earned a big goldstar


snickerskaka

Gästerna hade gjort snickerskaka till efterrätt. Det var ljuvligt gott, nästantill lika god som på 4 kök :)


C

Den turen höll inte länge. Nu är C vaken, alltså sov han bara i en halvtimme


20/10

W är på pre school och C sover, lugnt idag med :) Städerskorna är här nu, eller egentligen är det en städerska och en städare eftersom det är en tjej och kille. Jag hann i alla fall plocka undan lite innan dom kom och starta diskmaskinen. Nu har jag också kört i gång tvättmaskinen med C's kläder. Hoppas dom inte väcker C bara, när de städar övervåningen men än så länge sover han.

I eftermiddag ska W till läkaren, han har några stora bett uppe på ryggen. För några veckor sedan trodde min värdmamma att det var vattkoppor fast barnen är vaccinerade mot det men H fick det ändå men inte lika mycket som man får i vanliga fall. Men igår när han bytte om så var betten stora som femkronor så jag sa till henne att det kan inte vara vattkoppor och hon trodde inte heller det så hon ringde och fick en tid till idag.

Ikväll kommer det vänner till familjen hit på middag, dom har en 6-åring och en bebis så det lär bli livat :)

Cleaning up

E: Can you put the tent back in the closet, please?
W: No, I think that's your job
E: No, it's not
W: Yes, I think so

Och så höll vi på i 10 min innan han äntligen satte tillbaka tältet i garderoben. Alltid lika roligt att städa inför att städerskorna kommer imorgon

Dagens Klädsel



Tröja: Nike
Jeans: Acne

quiet

W är på art class och C sover. Han har sovit i över 2 timmar nu. Jag undrar om han sov något i natt, verkar inte som det eller så är det förkylningen som gör honom trött. Nu hör jag att tvätten är klar :) 

schema v.43

Mån 8:15-5:15
Tis 8:15-5:15
Ons 12-4:30
Tors 8:15-5:15
Fre 8:15-5:15
Lör 2-5:30

Dagens Klädsel



Tröja: Jenny Hellström
Mjukisbyxor: Team Sportia

greys anatomy

Nu är jag på sista avsnittet av säsong 5 så jag ska nog hinna ifatt innan torsdag då nästa avsnitt sänds på tv här. Ska fortsätta titta nu, det är så kul att se när man känner igen sig.

Dagens Klädsel



Skjorta: Old Navy
Strumpbyxor: Lindex

17/10

Är lite dålig på att uppdatera, får bli bättre på det. Idag har det återigen regnat, stundtals vräker det ner. Jag gick i alla fall till banken och satte in mina lönecheckar på kontot och sedan gick jag till Bartell & Drugs och köpte batteri till bankdosan. Nu måste jag bara ha en skruvmejsel så jag kan byta batteriet också, får fråga min värdpappa imorgon. Tog sedan bussen ner till downtown för att möta upp Laura, vi tog oss sedan vidare till West Seattle, gick på en show som jag hade fått fribiljetter till. Det var akrobatik och dans, dom var väldigt duktiga på det dom sysslade med. Är lite svårt att förklara vad dom gjorde. Showen höll på i två och en halv timme så när den var slut var vi hungriga så vi tog bussen till downtown och åt middag på ett foodcourt. Jag åt thai, kyckling med cashewnötter. Sedan blev det en runda i butikerna. Köpte en vinterjacka, Helly Hansen. Har kollat på jackor från North Face innan med tanke att dom är cirka 50 procent billigare här än i Sverige men deras jackor var antingen väldigt långa eller korta. De hade också många vita jackor och vitt är inte speciellt bra när man har hand om tre pojkar. Jag köpte också ett linne på Nordstrom och leggings och strumpbyxor på Macy's. Macy's satte upp sitt tomteland för typ två veckor sedan men jag har inte sett tomten där än men däremot har dom rea på julsakerna men det är väl bara för att det fortfarande är långt till jul.

Imorgon är det som vanligt fotbollsmatch, men min värdmamma ska inte vara med för hon ska på dopsamtal eftersom C ska döpas snart. Jag ska nog inte heller vara med eftersom att jag är förkyld och jag vill inte bli sjuk. Hela familjen är förkyld förresten, det började med W men nu har han smittat alla. Fast jag är på bättringsvägen, det var värre igår då kunde jag inte andas genom näsan och det kan jag idag som tur är.

Körningen igår gick bra men jag kommer inte ihåg vägen till skolan. Det ösregnade så man såg ju ingenting heller men jag får rita en karta innan onsdag så ska det nog gå bra. Jag har i alla fall fått en egen nyckel till bilen så det är bra. Min värdmamma sa idag att om dom inte behöver bilen så kan jag få använda den på fritiden :)

Laura var förresten sugen på att följa med och kolla på The Sounds, hon skulle kolla med sin familj så hon inte måste jobba då men hon trodde inte att skulle göra det eftersom att hon för det mesta jobbar på dagarna.



 

Jay-Z

Min värdmamma är just nu och jobbar på jay-z's konsert. Jag är lite smått avundsjuk


ändrade planer

Blev lite ändrade arbetstider idag, jobbar mellan 9-12 och sen ska jag jobba 2:45-3:45pm. Ska köra till skolan och hämta Henry så att jag vet hur det går till för på onsdag ska jag nog göra det.
Regnet öser ner så det finns inte så mycket att göra, idag har jag och W ritat teckningar eller jag har ritat och han har sagt vad jag ska rita. C har för andra dagen i rad sovit i en och en halv timme. Man hinner med mycket medan han sover har jag kommit på.

Nu ska jag fortsätta kolla på greys anatomy, jag såg ju inte förra säsongen så jag måste ta igen det nu så jag kan se när det går på tv här.

svar till louise: man är väl inte amerikan bara för att man var på operan :p 

14/10

Kom hem från operan för ett tag sen, var bättre än jag trodde att det skulle vara faktiskt. Allt var på italienska och så var det textat på engelska. Efteråt gick vi backstage så nu har jag också varit ute på scenen, den var större när man stog där än när man satt i publiken. Träffade Susanna som är från Sverige, hon gör typ praktik på operan och nordiska museét. Hon skulle vara här till januari så vi bestämde att vi får ta en fika nångång.

Nu ska jag krypa ner i mina nytvättade lakan :) 

13/10

Funkade inte att logga in på blogg.se förut ikväll så skriver lite snabbt nu bara. Har jobbat från halv tolv idag till ca kvart över nio så det har vart en lång dag. Imorgon kväll ska jag på opera tillsammans med min värdmamma, pappan jobbar med just den operan. Den har premiär i helgen tror jag så det är typ förhandsvisning.

På lördag har jag fått biljetter av min värdpappa till en show som heter The Ghost Game, det är typ akrobatik och dans och det handlar om halloween. Tjejerna verkade intresserade så nu är delvis av lördagen planerad i alla fall. På tal om planer så ska The Sounds spela i Seattle den 27:e oktober, ska se om någon är intresserad av att följa med. Det är ju en tisdag så det beror på hur dom jobbar men det skulle vara roligt att se och det kostade bara 20 dollar på förköp.

Spindeln


C, han blir större för varje dag som går

vad gör man när det regnar?

man bygger tågbana


schema v.42

Mån 8:15am-5:15pm
Tis 11:30am-9pm
Ons 9:15am-4:30pm
Tors 8:15am-4:15pm 7:30pm-9:30pm
Fre 9am-1pm

Pumpkins

Igår skärde jag ut min första pumpa någonsin då familjen hade pumpafest. Min värdpappa trodde inte på mig när jag sa att det var första gången, han tyckte att jag var en naturbegåvning ;) Många hus här runt omkring har börjat förbereda för Halloween som är den sista helgen i oktober, kan ta några kort någon dag. Ett hus har bland annat en jättestor spindel på taket, det skulle vara något för Louise :p Min familj har hängt upp lite lampor, men det är allt.








Fame

Igår kväll åkte jag in till downtown och mötte upp Sarah och Laura. Vi gick upp till Pacific Place och köpte biljetter till Fame och sedan gick vi och letade upp en restaurang. Hittade en italiensk med jättegod mat, åt kyckling och ris. Tog till och med dessert, citronglass :) Hade till och med kunnat få alkohol till maten eftersom att servitören trodde att vi var över 21, men vi var duktiga och tackade nej. Efter middagen gick vi tillbaka till bion och köpte popcorn och gick in och satt oss, här får man sitta var man vill och alla filmer kostar lika mycket så man kan gå in på vilken film man vill. Det var bara vi och 4 personer till på hela filmen så vi hade i princip hela biosalongen för oss själva. Filmen var i alla fall jättebra, vet inte om den har kommit till Sverige. Men har den det så se den. Är lite sugen på att se This is it, filmen om Michael Jackson. Den visas ju bara i två veckor så får se vad dom andra säger.


EN MÅNAD!

Ja, idag har jag varit i Seattle i en månad. Hade inte en tanke på det förrän jag kollade på almenackan och såg dagens datum. Nu är det bara 11 månader kvar, dagarna går alldeles för fort :p


9/10

Jobbar fortfarande men alla barnen ligger och sover :) Skönt när även C somnar samtidigt som dom andra två. Idag började jag jobba vid 12, H var ledig från skolan idag så han var på preschool och hälsade på sin gamla klass tillsammans med hans kompis A. Så medans de var där var A's lillasyster B hemma hos oss och lekte med W. Det började jättebra med att B ramlade ner från våningssängen efter cirka en kvart, men det gick bra som tur var. Efter det flöt resten av dagen på bra förutom några slagsmål mellan H och W men de är ju bröder så det hör väl till.

Igår var det min värdmammas fördelsedag så hon fick en kakbok från Sverige fast den var översatt till engelska, det första hon gör är att slå upp en sida och ser något som ser jättegott och så frågar hon vad det är för något och jag har inte en aning :p Jag och W bakade kärleksmums, dom smakar likadant men dom ser mycket ljusare ut. Har inte en aning om varför men det kanske beror på kakaon.

Imorgon hoppas jag att jag hittar danmark-sverige på internet annars får det bli sportradion men dom brukar ju vara roliga så det ska nog gå bra fast jag vill ju hellre se matchen än att lyssna på den. På eftermiddagen ska familjen ha pumpafest får se om jag är med eller inte, kanske en stund, ska nog träffa tjejerna istället. Jag träffar ju familjen hela veckorna så det är ganska skönt att komma ut ur huset. Nästa vecka ska jag nog gå bort till gymmet som ligger några kvarter härifrån, om man blir medlem innan 15:de oktober så var det halva priset på månadskorten så då kostade dom bara 50 dollar tror jag eller så kunde man få ett årskort som varade i 15 månader men det är ju liksom ingen idé. Gymmet är i alla fall stort och fint på bilderna, dom har tre våningar och pool och grejer :)

De senaste dagarna har vi haft strålande väder, har kunnat gå i t-shirt, har bara haft på mig långärmat när vi har gått till bussen på morgonen. Hörde på radion att solen skulle hålla i sig till på tisdag i alla fall :)

6/10

Idag har jag kört bil här borta för första gången! Körde till och från preschool, som visserligen ligger på gångavstånd men eftersom att det är usa så tar man bilen till allt. Det var också första gången jag körde med automat, fick tänka på att inte använda vänsterfoten så jag satte den så långt bort från pedalerna som möjligt. Det var lite ovant att inte växla, så vid trafikljusen så flyttades handen automatiskt till växelspaken, men efter ett tag så blir det väl en vanesak att inte behöva växla. Medan M och W var på preschool så var jag och C ute och gick en runda. Hittade bland annat ett danskt bageri, så jag köpte ett wienerbröd och en marsipangris. Får nog gå bort där när det börjar närma sig jul och köpa en till marsipangris. 

På eftermiddagen gick vi till biblioteket och banken. Så nu har jag skaffat ett bibliotekskort, W lånade 3 böcker så dom lär jag väl få läsa imorgon. Sedan gick vi vidare till banken, som ligger tvärs över vägen så det är inte vidare långt, där min kontaktman äntligen jobbade idag men det var inget allvarligt han ville. Han ville bara ta en kopia på mitt pass och svenska körkort. 

Nu är reklamen slut så dags för beverly hills igen!

                                         

5/10

Idag har jag bara jobbat mellan 9 och 3. Jag hade bara C fyra timmar så det var en lugn dag. Efter jag slutat jobbat gick jag till Scandinavian Specialties, som är en butik med massa skandinaviskt. Köpte knäckebröd, skorpor, dajm, ballerina och en present till min värdmamma som fyller år på torsdag.

Igår tog jag det lugnt och på eftermiddagen spelade jag fotboll, vi fick tyvärr stryk med 1-0. På kvällen lyckades jag sen efter lite strul att köpa biljetter till OS för mig och Sarah. Så vi åker till Vancouver på kvällen onsdagen 24/2, på torsdagen ska vi se på damernas bronsmatch i ishockey. På fredagen ska jag på damernas slalom, det fanns tyvärr bara en biljett kvar så Sarah ska se på bob istället. På lördagen blir det herrarnas slalom och sen åker vi hem på söndagen någongång.
Så februari lär nog gå snabbt med tanke på att jag är på Hawaii den 12-19/2.

Nu måste jag plocka iordning på rummet eftersom att städerskorna kommer imorgon :)


schema

Måndag: 9am-3pm
Tisdag: 9:15am-5:15pm
Onsdag: 8:15am-4:45pm
Torsdag: 8:15am-5:15pm
Fredag: 12:15pm-9:15pm

bilder

               


3/10

Redan oktober, dagarna går snabbt här borta. Har blivit kallare här med nu men så fort solen kommer fram så blir det oftast skönt. Igår efter jag jobbat klart så skjutsade pappan mig till Sarah som bor i West Seattle, vilket är i princip andra sidan av stan. Bussen tar minst en timme så därför fick jag skjuts dit. Vi planerade OS, har inte bokat än men vi åker på onsdagkvällen 24/2 och på torsdagen blir det hockeydamernas bronsmatch, kanske rentav blir att man får se svenskarna. På fredagen och lördagen blir det bob, fanns inte så mycket att välja på och det var billigt. Det kanske också blir avslutningsceremonin på söndagkvällen men den kostar 271 euros för dom sämsta platserna så därför vet vi inte än om vi åker hem på söndagen eller måndagen. Efter allt jobb med det så var vi hungriga så vi åkte till en italiensk restaurang och jag åt pasta med vitlökssmör och till förrätt fick vi sallad med blåost-sås och vitlöksbröd. Det blev en mycket god middag, sen åkte vi hem till Sarah och kollade på en julfilm. Det är ju snart jul så ;)

Faktiskt idag när vi var downtown så har vissa affärer redan plockat fram julsakerna och en affär spelade tom jullåtar och önskade happy holidays. Lite väl tidigt, det är ju bara tredje oktober idag. Fyndade ett par ballerinaskor för 13 dollar och underställ tröja/byxor plus en jacka från helly hansen för halva priset så det gick bara på 128 dollar. Men det bästa av allt var nog det jag hittade på public market, där fanns nämligen ett ställe som hette Svedala Bakery med ca 10 olika sorters svenska kakor. Och dom hade faktiskt chokladbiskvier, jag trodde aldrig att jag skulle få äta det här i usa.

Några kvarter ifrån mig ligger en affär som heter Scandinavian Specialties som har mycket saker från Sverige, så jag ska gå dit imorgon och se om dom har öppet. Idag fick jag mitt kontokort från banken så nu har jag ett Mastercard som jag kan använda här. På tal om banken så hade jag ett meddelande från dom att jag skulle ringa upp min kontaktperson där, så jag gick till banken idag men självklart var han ledig. Fick istället prata med en annan trevlig kille, han gick in på min profil men där fanns inget som visade varför min kontaktperson ville ha kontakt med mig. Han skulle vara tillbaka på tisdag så jag får ringa till han då, konstigt var det ialla fall.

Imorgon ska jag spela fotboll igen :)


youtube

Så här hoppas jag min nästa flygresa blir: http://www.youtube.com/watch?v=ivjybzdXVmI Då kanske man tom kommer ihåg vad dom pratar om :p


RSS 2.0