29/9

Idag är det varma, härliga vädret borta - istället regnar och åskar det. Typiskt höstväder så idag gjorde jag och W chokladbollar. När H kom hem från skolan spelade vi Bamse-memory, har svarat på alla möjliga frågor om Skalman eftersom att H tycker att han ser så smart ut.

Igår tog jag med mig C till banken för att öppna ett amerikanskt bankkonto, det tog ett tag men killen på banken var trevlig och tyckte det var häftigt att jag kom från Sverige. Samtidigt charmade C alla på banken så han var väl underhållen. På kvällen spelade jag fotboll igen, sen match vid kvart i nio uppe i bergen någonstans. Regnade nästan hela första halvlek innan det blev uppehåll. Tyvärr blev det förlust med 2-0, de satte sina chanser men annars var det en jämn match.

schema

Måndag: 8:15-5:15
Tisdag: 8:15-5:15
Onsdag: 9:15-5:15
Torsdag: 8:15-3:15
Fredag: 8:15-3:15

Soccer!

Har spelat fotboll idag, lite annorlunda mot vad jag är van vid. Det är i en liga med blandat tjejer och killar, om man räknar bort målvakten så måste man vara hälften tjejer och hälften killar. Man får inte glidtackla eller ta bollen bakifrån utan istället måste man springa i fatt personen och ta bollen framifrån eller från sidan. Målvakten får ta upp bollen med händerna hela tiden även på hemåtpass. Det var nog de största skillnaderna plus att det verkligen är korpennivå, tempot är emellanåt väldigt lågt. Jag fick i alla fall spela hela matchen och vi vann med 2-1. Fick en lagtröja så jag kunde vara med och spela under året jag är här :)

bilder

         


27/9

Lördagen började som vanligt med amerikanska pannkakor. Sedan var vi på cider/chili party där en av min värdpappas arbetskamrater gjorde egen äppelcider, jättegod var den :) På eftermiddagen blev det the ducks med delar av au pair-gruppen, vi var nog 22 au pairer sammanlagt. The ducks är en rundtur runt Seattle med en slags båt  från andra världskriget som kan gå både på land och i vatten. Det är också en helgalen kapten med fula hattar och musik så vi sitter i princip och klappar händerna och vinkar till folk på gatorna som faktiskt börjar dansar så fort dom ser en duck. Annorlunda och roligt var det i alla fall. Efteråt åkte jag, Sarah och Laura in till downtown, kollade i lite butiker och åt middag. Thai blev det igår, mycket gott. Gjorde också lite planer, funderar starkt på att åka till OS. Det är ju inte så långt härifrån plus att Sarah har släkt i Vancouver som vi kan bo oss. Tyvärr är det inte så billigt men det är ju en once in a lifetime :) Det blir troligtvis sista helgen av OS eftersom att jag är på Hawaii 12-19 februari och om vi åker på helgen så slipper vi ta semester!

Gör ett inlägg med lite bilder :)

25/9

I onsdags hade jag möte med min CC Terry. Det gick bra, hon var jättetrevlig och familjen hade inga klagomål så allt flöt på bra. Hon hade längtat efter att få träffa mig för hon har undrat vem som är så galen att man väljer att ta hand om tre pojkar. Men dom sköter ju sig för det mesta ;) Jag har kommit på att hotar man W med time-out så gör han som man säger.
Idag var W lite småsjuk, snorig och hostig, så vi stannade hemma. Kollade på byggare bob och bakade sockerkaka.
På söndag ska jag troligtvis spela fotboll med min värdmammas lag :)

Lägger in en efterfrågad bild av Louise

23/9

Har inte skrivit på ett tag nu så jag får väl sammanfatta dagarna som gått.
I söndags träffades vi ett gäng au pairer vid Space Needle, vi kollade runt och käkade lite. Vi kollade in sjukhuset i Greys Anatomy, som i verkligheten inte är ett sjukhus utan en tv-studio. Sedan åkte vi ner till downtown och kollade runt lite i butikerna.

Måndagen jobbade jag hela dagen. W var på art class så hade bara C i ett par timmar. Blir lite lugnare då :)
Tisdagen skulle jag börjat jobba vid elva men började inte förräns kvart i tolv när både C och W kom hem. Städerskorna var här och städade så vi höll till i källaren och kollade på Byggare Bob. Efter att de hade gått så var vi sen ute hela dagen. Det var över 30 grader igår, riktigt varmt och skönt.

Idag börjar jag jobba vid tolv då kommer min CC, kontaktperson här, hit och ska snacka lite. Så jag börjar jobba då och sen jobbar jag till halv fem. Och börjar vid kvart över sex igen för att jobba till halv elva.  


Sjukhuset i Greys Anatomy




schema

Måndag: 8:15am-5:15pm
Tisdag: 11am-6:30pm
Onsdag: 12n-4:30pm + 6:15pm-10:30pm
Torsdag: 8:15am-5:15pm
Fredag: 8:15am-5:15pm

19/9

Kom nyss hem, har vart nere i downtown och kollat på bio med Kathie och Sarah. Love Happens blev det som faktiskt utspelar sig här i Seattle. Även att jag bara vart här en vecka så känner man igen det mesta i filmen. Innan bion åt vi mexikanskt, för min del blev det quesadillas med kyckling. Mycket gott var det :)

När vi gick inne på Nordstrom (typ NK) och kollade så fick jag syn på glas ifrån både KostaBoda och Orrefors. Ibland känns det verkligen inte som att man är i ett annat land med tanke på att man ser så mycket svenskt hela tiden. Var femte bil är en volvo känns det som, ser fler volvo-bilar här än i Sverige.

Imorgon ska vi mötas ett gäng au pairer igen, beroende på vädret så får vi se vad vi hittar på. Ska också gå upp tidigt för att kunna se Manchester United-Manchester City. Matchen börjar 05:30 här så ska nog gå och lägga mig snart :)

bilder

Lite bilder från huset då jag vet att dom där hemma är nyfikna

                 


17/9

Idag har det varit en bra dag :)
Vid nio gick vi till parken, C somnade på vägen dit så jag hann leka med W ett bra tag innan han vaknade igen. Efter vi vart på parken i över en timma gick vi förbi ett företag med lyftkranar så där blev vi kvar ett bra tag. Väl tillbaka hemma igen, runt elvatiden, lekte vi lite inomhus innan W ville kolla på den nya filmen med Byggare Bob. Medans hann satt i källaren hann jag plocka ordning lite på övervåningen och förbereda lunch. Efter lunch gick vi ute och lekte på baksidan i cirka en timma innan faster W kom med pojkarnas kusin G som är på besök från Boston. Faster W tog hand om pojkarna medan jag gick och hämtade H från skolbussen. C grät nog ingenting på hela dagen, vilket han gjorde dom första två dagarna. Min värdmamma sa att det syns på han att han trivs när han är med mig då han ler i princip hela tiden.

Inte nog med att jag ska få åka till Hawaii så pratade mina värdföräldrar om New York nu också. Troligtvis vid thanksgiving så flyger jag, min värdmamma och pojkarna dit och så kommer min värdpappa senare.

I helgen ska vi försöka att mötas upp ett par au pairer inne i stan, troligtvis blir det söndag eftermiddag då dom flesta jobbar helger. Det är ganska skönt att bara jobba måndag-fredag, det kan ju hända att det blir någon helg men det kommer inte ske så ofta.

     


C


14/9

Eftersom att man inte får ha ansvaret själv för barnen de första 3 dagarna så var min värdpappas syster W här idag. Dagen började med att vi följde H till bussen så att jag ska hitta dit imorgon eftermiddag då jag ska möta upp han när han kommer hem. Sedan gick vi tillbaka till huset och då var faster W där så min värdmamma åkte till jobbet. Det går bättre och bättre med C, idag grät han inte alls lika mycket när jag hade hand om honom. W var på art class med sin farmor och där berättade han att jag var en del av hans familj. H sa ungefär samma sak till sin pappa så det känns riktigt bra just nu. Imorgon ska jag ju vara själv med dom så det ska nog gå bra. H är ju i skolan mellan 8:30 och 4:30 så det är bara C och W. På onsdag börjar W preschool och han sak vara där tisdagar och onsdagar + att på måndagar går han på art class med sin farmor. Så 3 dagar i veckan kommer det bara vara C. På tal om C så höll han själv i nappflaskan när han drack idag och flyttade sig lite på golvet.

Nu ska jag hoppa in i duschen efter att vart ute och lekt hela eftermiddagen :)

schema

Schemat denna vecka:
Måndag: 8:15-5:30
Tisdag: 8:15-5:15
Onsdag: 11:45-5:45 + 7:30-8:30pm
Torsdag: 8:15-5:15
Fredag: 8:15-5:15
Lördag: ledig
söndag: ledig

13/9

Tänkte berätta om dagen igår också. Lördagen var helt fullspäckad. Det började med att vi åt amerikanska pannkakor till frukost och sedan åkte jag, M, H och W till museum of flights. Vi var bland annat inne i ett militärflygplan som dom hade flygit dit över helgen. Det användes just nu till de militärer som hoppar fallskärm. Sedan skulle H spela sin första fotbollsmatch, dom spelade 3 mot 3 och var hur söta som helst. Det var en kille i hans lag som hade lärt sig att glidtackla så han sprang runt och glidtacklade motståndarna hela tiden utan att domaren sa till honom. Vi åkte sen hem för att hämta upp L och C för att åka tillbaka till museum of flights där en kompis hade födelsedagskalas, efter en stund där åkte vi hem till kompisen där fick vi pizza och tårta. Jag fick också träffa L och M's vänner som alla hade barn i ungefär samma ålder. Vi var hemma ungefär vid halv sju och då fick dom sina presenter som jag hade haft med mig från Sverige. H fick en Pippibok och Bamse-memory. W fick en Bok om Barnen i Bullerbyn och Pippi-pussen. Tydligen var pussel jättebra då han älskar att lägga pussel. Han la ett pussel med en gång efter han öppnat paketet. C fick en handskallra med Spöket Laban och en Herr Nilsson. L och M fick en ljusstake av kalksten och en duk eller vad man ska säga med en väderkvarn på från Öland.

Nu måste jag fortsätta att packa upp mina väskor så dom slipper att ligga att skräpa på golvet.


Seattle

Såg att jag bara hade skrivit om första dagen på orienteringen så tänkte att det var dags att skriva om resten av dagarna också. På torsdagen var röda korset där och vi fick lära oss lite om första hjälpen. På kvällen åkte vi sen in till New York, en riktigt häftig stad. Vi åkte först till Rockefeller Center, där tog vi hissen upp till högsta våningen och gick ut på taket för att kolla utsikten. Man ser i princip hur långt som helst. Vi var där i en timma så vi var ute en runda och kollade läget också. Eftersom att det var Fashion Week så var det mycket folk ut pga av alla modevisningar som höll på. Guiden pekade ut massa platser som Sex and the city utspelats på, tex var Big friade till Carrie och var hon bodde i serien. I verkligheten bor en gata från där hon bodde i serien. Vi åkte också förbi Upper West Side och Upper East Side, i väst bor artisterna och i öst bor dom som är födda rika. En lägenhet där kostade typ 20-30 miljoner dollar. Sen åkte vi till Times Square och sedan kollade vi in Frihetsgudinnan fast på avstånd. Vi åkte också förbi Ground Zero men eftersom att det var dagen innan årsdagen gick det inte att komma så nära, men man såg rätt så bra från bussen ändå. Vi kollade också in Brad Pitts favoritpizzeria och vi fick veta att reklamskylten på taxibilarna i New York kostar 250 000 dollar om året. Allting handlar om pengar i den staden. Sen åkte vi hem trötta och somnade :)

På fredag var det tidig uppstigning, lektionen började klockan 8 och då var vi också tvugna att lämna ifrån oss våra rumsnycklar. Sedan var det fullt ös fram till klockan två då första bussen mot flygplatserna skulle avgå. Jag skulle flyga från NewArk och den ligger längst ifrån Stamford så vi fick åka först. Väl på flygplatsen gick det snabbt, mitt flyg gick två timmar efter vi kom dit och eftersom att säkerhetskontrollen tar så lång tid här i USA så var det bara att gå direkt till gaten. En av tjejernas flug var försenat fyra timmar när vi kom till flygplatsen så hon hade lite tid att fördriva. Det var samma sak med dom som skulle flyga från La Guardia, där var alla flyg försenade minst fyra timmar på grund av vädret. Jag landade sen i Seattle och där mötte min värdmamma upp mig tillsammans med C. Det tog ungefär 15-20 minuter att köra till huset från flygplatsen.


Empire State Building


9/9

Nu har vi klarat av första dagen på skolan. Jag delar rum med en tysk tjej, Sara och Laura från Costa Rica. Båda ska också till Seattle, tydligen är det en till tjej från Tyskland också men henne har jag inte träffat. Dagen började med att vi blev väckta vid sju och då var det dags för frukost. Det är ingen höjdarfrukost direkt. Lite frukter, flingor med mjölk, rostat bröd och kakor. Efter frukosten hade vi vår första lektion mellan 8:30-12:00. Vi är så många au pairer så vi är uppdelade i två grupper. I min grupp är vi 85 stycken och alla ska till olika platser i hela USA. Den andra gruppen består bara av au pairer som ska till New York eller i närheten. Vår lärare, eller vad man ska säga, heter Sandee och hon är cc i Chicago. Hon är bra, berättar massa historier om sig själv och au pairer hon haft hand om. Vi har gått igenom lite lagar och annat. Till lunch serverades det mexikansk mat, ungefär som tacos. Smakade ungefär som hemma :)

Efter lunchen fick vi ledigt till 14:30 så jag, Emelie och Emmily gick till köpcentret här i närheten. Emelie skulle nämligen köpa en adapter. Sen var det dags för lektion igen till klockan sju nu ikväll. Det är långa dagar här. Vi fick information om hur vi ska åka till våra värdfamiljer på fredag. Jag ska flyga vid 18:05 från Newark och så landar jag sex timmar senare i Seattle. Då skiljer det ytterligare tre timmar till Sverige, så då blir tidsskillnaden nio timmar.

Imorgon blir det en ännu längre dag då vi blir väckta vid 6:30. Då ska vi först ha lektioner och sedan vid 17:30 ska vi åka in till New York, troligtvis skulle vi inte vara tillbaka på hotellet förräns framåt klockan tolv.

Jag har blivit förkyld här också, näsan rinner hela tiden men jag är inte ensam. I princip alla svenskarna är förkylda och har ont i halsen. Men jag har lyckats av stänga av ac'n så nu är det mycket skönare i rummer!

/Emelie

New York!

skriver lite snabbt bara. Har kommit fram till new york nu, allt gick bra med flygen men vi fick vänta länga på JFK eftersom en tysk tjejs väska var kvar i london. Men till slut kom vi till hotellet, där vi har gratis trådlöst internet! Fick precis mina resväskor levererade till rummet så ska ta och borsta tänderna nu. Tyvärr är det ac på rummet som inte går att stänga av och jag är ju redan förkyld så det lär inte vara bättre imorgon. Min värdmamma L och H hade ringt och lämnat ett meddelande. Dom ville hälsa mig välkommen till USA och dom skulle ringa igen eftersom att jag inte hade kommit till hotellet än när dom ringde. Alla har fått en liten flaska med handsprit också på grund av svininfluensan.

Nej, nu måste jag ta och sova eftersom klockan är ett strax och dom ringer och väcker oss vid sju.

6/9


5/9

Bara 3 dagar kvar nu! Spelade sista matchen igår, vi vann med 4-1 :) Härligt att avsluta med vinst.
Ska försöka att packa klart idag så jag blir färdig. Jag måste plocka i ordning på mitt rum också, det är i princip helt upp och ner vänt. I eftermiddag blir det kroppkakor, kommer sakna det i USA sen. Det är ju ändå det godaste man kan äta.

Glömde ju att skriva hur jag ska ta mig till Seattle. Jag ska vara i New York till på fredagen för vi ska gå i aupair-skola. Så att jag flyger till Seattle på fredagen den 11 september. När mina värdföräldrar kollade om det var någon annan som också skulle till Seattle så var det tydligen bara jag. Men det är ju över en månad sen så det kanske är någon annan som också ska dit nu.

Nu ska jag gå och packa lite :)


bilder

Lite bilder ifrån förra onsdagen:

       

  


4

Tänkte att det var dags att uppdatera bloggen lite nu. Manchester var bra, United vann med 2-1. Grym match var det, lite skillnad mot fredriksskans. Vi var också på rundvandringen av Old Trafford, förra gången jag var där så var den ju stängd.

     

Fick flygtiderna i förrgår, flyger vid 14:00 från Köpenhamn till London. Sen blir det 3 timmar på Heathrow innan flyget till New York går så jag landar 20:40 lokal tid. Alltså 02:40 svensk tid. Kommer nog vara ganska trött då :p

Idag ska jag till farmor och äta köttbullar, åt där igår med men eftersom att jag inte kommer få äta dem på ett år så gäller det att passa på :)


RSS 2.0