30/1

Morgonen började med zumba-klass, nu när man börjar lära sig stegen är det faktiskt roligt. Efter lektionen var det slut blev det att köra snabbt hem för att duscha och hinna med bussen till downtown. Där blev det lunch på Cheesecake Factory med Laura och Sarah för att fira Lauras födelsedag som är imorgon men då hade hon minsann inte tid med oss. Vi åt självklart även efterrätt, idag blev det key lime cheesecake för min del. Jag gillar ju lime så den var mumsig. Sedan bestämde sig jag och Sarah för att försöka hitta The Gum Wall, vi har ju bara varit här i ca 5 månader så tyckte att det var dags nu. Efter lite letande hittade vi den och den var närmare än vi trodde, vi satte självklart upp ett varsitt tuggummi på denna berömda vägg :p
Resten av eftermiddagen och kvällen spenderade jag i west seattle, vi åt middag med Sarahs familj och så spelade vi lite wii. Jag vann 5/6 spel och jag har ju inte spelat sen jag lämnade Sverige så jag var allt lite stolt ;)




When in Rome


Hawaii

Idag är det 2 veckor tills jag åker till hawaii :)

29/1

Börjar jobba om en kvart, då blir det lunch och sen ska vi åka till Pacific Science Center. Ikväll blir det thaimat med Laura och Sarah och bio, When in rome har premiär ikväll så den tänkte vi se :)

C

Så här söt är C i sin badrock efter att han har badat


Coca Cola

Coca cola reklam för OS i Vancouver som visats här i USA de senaste veckorna :)


Eftermiddagen

Efter lunch sov C i en och en halv timme. Under tiden gjorde jag och W chokladbollar, vi hann även med att pussla och läsa lite böcker. Sedan gick vi och mötte upp H från skolbussen, det första jag ser är att han har något i handen. Det är en påse med två små guldfiskar i så nu har vi två nya husdjur :)


26/1

Nu är städerskorna här så vi kollar på Byggare Bob, nu när julen är över så kollar vi på när Bob firar jul :p

25/1

Jobbade nio timmar idag, precis som vanligt. W var på art class med farmor och C sov i 2 timmar och 10 minuter. Så det var en väldigt lugn dag, hann med att tvätta H och W´s kläder, W's lakan, båda deras vinterjackor och sen på eftermiddagen lite mer kläder och alla tre pojkarnas fleece-jackor. På eftermiddagen var vi annars ute på baksidan och lekte i geggan som blev efter att det regnade hela dagen igår och även lite idag men annars har solen skinit :)

Ikväll har jag varit på min första klass i Feldenkrais, det är jag, en kvinna i 40-års åldern och resten är 60+. En av dom var faktiskt från Sverige och ett par hade också haft au pairer fast från Tyskland, Danmark och Norge så det är ju nästan Sverige. Feldenkrais var i alla fall väldigt avslappnande eftersom vi låg ner och blundade den mesta av tiden så allt jag tänkte på var att inte somna ;)

schema v.4

Mån 8:15-5:15
Tis 8:15-5:15
Ons 9:15-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 12-5:15

Lördag 23/1

Skrev precis ett inlägg om lördagen men det försvann och nu orkar jag inte skriva om allt. Hade zumba på morgonen och på kvällen var jag i west seattle på en pub tillsammans med Sarah och Jessica. Från början var vi tvugna att lämna vid klockan nio eftersom jag och Sarah är under 21 men det slutade med att vi fick stanna hur länge vi ville :)

Fredag 22/1

På förmiddagen gick jag till banken för att sätta in mina checkar för de senaste veckorna, tydligen tycker de på banken att jag använder mitt mastercard för mycket. Så nu ska jag få ett visa-kort istället där man kan tjäna poäng varje gång man handlar och så får man presentkort eller pengar tillbaka. På eftermiddagen jobbade jag 4 timmar, C sov 1 ½ av dom timmarna eftersom att han inte sov något på förmiddagen. Jag och W kollade lite på Pippi och läste böcker.
Kvällen spenderades i downtown tillsammans med Amy och Sarah, vi åt mexikanskt och gick på bio. Vi såg Lovely bones, ganska bra men boken ska tydligen vara bättre. Som vanligt med andra ord, böckerna är ju alltid bättre än filmerna.


21/1

Idag blev det zoo tillsammans med Amy, Sarah och deras barn. Den nya svenska tjejen Angelica kom även dit, var lite ovant att prata svenska. Amy och Sarah åkte hem vid lunch-tid men Angelica stannade kvar så vi spenderade nästan 4 timmar på zoo idag. När vi kom hem så hade jag bara en timme kvar att jobba så vi tog det bara lugnt och läste lite Pippi Långstrump.

Imorgon har jag sovmorgon till klockan ett och jobbar bara till kvart över fem. Har vart korta dagar den här veckan men det är bara för att min värdpappa inte jobbar så mycket just nu. Han har som projekt att städa gästrummet innan den första mars, kommer säkert sluta med att jag städar det innan jag åker till Vancouver. Städning är inte familjens bästa egenskap :p




19/1

Igår jobbade jag bara tre timmar på kvällen eftersom att det var Martin Luther Day här och då var båda föräldrarna lediga. H och W hade playdate och var inte hemma på hela eftermiddagen. Så jag hade bara hand om middagen, badningen och läggningen medans mina värdföräldrar var ute och åt middag.

Idag jobbade jag 7 timmar, W var på pre school och under hela den tiden sov C. Han har varit förkyld och inte sovit så mycket under de senaste nätterna. På eftermiddagen sov han i över en timme, så sammanlagt sov han tre och en halv timme, i vanliga fall sover han en timme under dagen.

Tror inte att jag har berättat det men sedan i söndags så kryper C så nu har jag fullt upp om dagarna, han kryper efter en vart man än går.

Las Vegas

Har bokat Las Vegas och Grand Canyon den 3/3-6/3 med mamma och pappa när de kommer hit!!


Hotellet vi ska bo på :)

schema update

Mån 6-9pm
Tis 9:15-4
Ons 9:15-5:15
Tors 8:15-3
Fre 1-5:15
Sön 10:30-1pm

schema v.3

Mån 6-10pm
Tis Beroende på hur min värdpappa jobbar
Ons 9:15-5:15
Tors 8:15-3
Fre 1-5:15
Sön 10:30-1

17/1

Idag blev det en tripp till Bellevue tillsammans med Amy, Laura och Sarah. Vi åt lunch på Red Robin och sedan shoppade vi lite. Jag köpte en tröja från Old Navy för 2,50 och ett par skor för 25 dollar. Efter shoppingturen åkte vi och köpte en varsin smoothie och begav oss hemåt.

Terry ringde nyss och sa att det hade kommit en ny svensk tjej i fredagskväll så jag skrev ett mail till henne, tydligen bor hon i Edmonds som är norr om Ballard.




Shopping


Banana Republic $130  $38,99


Abercrombie & Fitch $30 $4,95


Abercrombie & Fitch $60 $30,11


Abercrombie & Fitch $110 $24,95


BP Nordstrom $40 $20,90


Rubbish $24 $11,90


Gap $19,50 $3,59


Gap $13,99 $8,39


HM $29,95 $15

Allt detta är på rea och skulle egentligen ha kostat $457,44, nu kostade det istället 158,79!


15/1

Nu åker jag till west seattle för att spendera resten av dagen/kvällen där.

greys anatomy

Säsongspremiär av greys anatomy nu!!

C somnade 8:58, ibland har man tur fast annars hade han fått följa med och kollat på tv :p

Julmust



Sitter och dricker julmust nu, har fortfarande 3 flaskor kvar :)

W

W var med pappan på zoo idag på förmiddagen. När han kom hem igen så kom han och kramade mig och sa: I missed you when I was at the zoo

Ballard



Idag har jag marknadsfört stadsdelen jag bor i!

Design

Har ändrat lite på bloggdesignen, orkar inte göra mer just nu så det får se ut så här ett tag framöver

paket från hongkong

Idag låg det ett litet paket utanför ytterdörren, trodde med en gång att det var den nya mobilladdaren så jag tar upp paketet och ser att det står mitt namn på det. När jag vänder på paketet så ser jag att det är skickat från Hongkong, på tulldeklarationen står det att det är gåva med "cell phone accessories". Jag beställde det från ett amerikanskt företag men tydligen är de baserade i Hongkong, det var väl därför det var billigt.

13/1

Nu kollar vu på byggare bob för andra dagen i rad. Efter lunch var vi på biblioteket och lämnade tillbaka några böcker, vi lånade också några nya. Bland annat mumintrollet och en bok av elsa beskow. Får se vad vi hittar på resten av eftermiddagen, det regnar igen så vi lär nog stanna inne. Ska packa ihop deras badkläder då de har simlektioner ikväll. Nu vill C äta så det är väl bäst att gå och mata honom :p

Dagens outfit



Tröja: Old Navy
Jeans: Acne

12/1

Dagen började med att jag körde W till pre school och sen åkte jag och C hem. Vi var hemma i nästan 2 timmar innan det var dags att åka och hämta W. När vi kom hem igen var städerskorna här så först åt vi lunch och sen gick vi ner i källaren och kollade på Byggare Bob så att vi inte skulle vara i vägen. På eftermiddagen bakade jag och W chokladbröd, snabbt och enkelt. Sedan gjorde vi inte så myckey mer, det regnade så vi stannade inne. Läste lite böcker och pusslade lite innan H kom hem från skolan. Då hade vi snacks och sen kom min värdmamma hem.

Min klänning från Forever 21 kom idag, W och H öppnade paketet men när det visade sig att det bara var en klänning tyckte de att det var ett tråkigt paket. Igår fick jag också paket, hade beställt säsong 1-3 av How I Met Your Mother och två Pippi Långstrump-böcker till pojkarna :)


Schema v.2

Mån 8:15-5:15
Tis 8:15-5:15
Ons 9:15-5:15
Tors 8:15-4:15 + 7:30-9:30
Fre 8:15-1:15

10/1

Igår hade jag min första zumba-lektion. Vi är typ 10 stycken och det är tre andra som är i min ålder, resten är typ 60-70 år. Men det var roligt, lite svårt att hänga med i dansstegen eftersom att det går supersnabbt men man är ju inte sämst eftersom att gamlingarna har det ännu svårare :p

På eftermiddagen blev det bio med Sarah, Amy, Amy och Andy. Laura skulle varit med men hon kunde inte så Andy fick följa med istället. Vi såg Avatar och jag blev faktiskt positivt överaskad över hur bra den faktiskt var. Efter bion gick vi och åt middag på vår favoritrestaurang nere i downtown, mexikanskt som vanligt.
Sen åkte jag och Sarah hem till henne, vi hängde lite vid datorn och bokade bussbiljetter mellan Vancouver och Whistler. Bussen går 5:20am så det blir tidiga mornar. Vi har fixat boende nu, Sarahs värdpappa ringde till sin brorsdotter som bor i Vancouver så vi ska bo hos henne eller hos hennes pojkväns föräldrar.

Idag blir det en sväng till downtown, ska möta upp Sarah, Jenny och en ny au pair från Kanada :)

bilder 6/1






7/1

Idag har jag jobbat hela dagen. C sov länge både på förmiddagen och eftermiddagen, i vanliga fall sover han i en halvtimme nu sov han över en timme båda gångerna. Även W tog en tupplur på eftermiddagen, han var inte glad när jag väckte han efter 45 minuter. Men efter att vi hade kramats i 20 minuter så var han sitt vanliga jag. Annars har vi inte gjort så mycket idag, regnet har öst ner. Skolbussen var sen så vi stod i ösregnet under ett paraply i nästan 20 minuter.  

Imorgon har jag min första klass, Zumba. Halv tio börjar den så nu har jag åtta lördagar framför mig med en timmes träning på morgonen. Vid två imorgon ska vi ett gäng och se på Avatar. Jag vet inte ens vad filmen handlar om men de ringde och frågade om jag ville följa med så varför inte. Annars får jag se vad resten av helgen bjuder på :)

Newark

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6393677.ab

Detta var alltså anledningen till att vi inte kunde flyga hem i söndags

I cockpit på flyget från D.C


bilder 4/1










bilder 3/1












bilder 2/1








bilder 31/12












6/1

Skulle ladda min mobil förut men då upptäckte jag att laddaren har gått sönder. Måste gått sönder efter att TSA hade varit inne och rotat i väskan. Så nu har jag beställt en ny från internet, den kostade 10 dollar så det var ju inte så farligt. Passade på att beställa nya hörlurar till ipoden också eftersom det varit glapp i den högra hörluren några månader nu.
Beställde också en klänning på rean från Forever 21.


19

Nu har jag snart varit vaken i 19 timmar, börjar bli dags att sova nu även fast klockan bara är kvart i tio.

5/1

Nu är vi tillbaka i Seattle. Flyget vi skulle tagit till Newark i söndags visade sig ha blivit inställt så det var tur att vi inte stannade kvar i Providence för att vänta på det flyget. Tydligen berodde det inte bara på vädret utan också  på säkerhetsproblem på Newark. Stod om det på bland annat aftonbladet.

Igår lekte vi lite i snön och på eftermiddagen åkte vi till ett akvarium. Vi klappade stingrockor och höll krabbor. Efter det åkte jag och mina värdföräldrar till Pomfret, där min värdmamma växte upp. Vi kollade in skolan där mamman gick och hennes pappa fortfarande jobbar lite halvtid på. Det är en stor boarding school och de hade fått en ny ishall så vi åkte ner och kollade på den. 

Idag blev det en tidig morgon. Vi flög vid 10 från Providence till Washington DC och sedan vidare till Seattle. TSA hade gått igenom två av våra tre incheckade väskor. Vi kom hem vid kvart över fyra ungefär så vi har varit hemma i snart fyra timmar. Fast eftersom att vi har ret tillbaka tre timmar så är ju klockan snart elva på kvällen för mig :p

Imorgon börjar jag jobba kvart över nio så jag får lite sovmorgon :) 

Hockey

Kollar pa semifinalen i JVM nu, svt sander pa webben. Sverige mot USA, sjalvklart haller jag pa Sverige. 2-2 star det nu infor sista perioden :)

3/1

Idag skille vi ha flygit hem till Seattle men nar vi kom till flygplatsen i Providence var flyget 90 minuter forsenat och efter en timme i kon till incheckningen sa var flyget 2 timmar forsenat och da skulle vi missa vart flyg i Newark till Seattle. Sa darfor ar vi tillbaka hos barnens mormor och morfar. Nu ska vi istallet flyga pa tisdag formiddag da det var det forsta de hade och det ar anda med ett annat flygbolag.
Men eftersom att vi ar kvar har sa far vi en hel dag extra i snon :)

31/12

Idag har det snoat har sa vi har varit ute i snon hela dagen, haft snobollskrig och akt pulka.
Glomde nog att beratta att nar vi kom hit sa hade tomten vart har och lamnat lite smatt och gott i strumpan. Jag fick strumpor, duschkram, sirap, godis och en souvenir.
Till mamma: Vi ar i Thompson.
HAPPY NEW YEAR!

RSS 2.0