30/5

Idag mötte jag upp Kathie för lunch, hade inte träffat henne sen i februari så det var roligt att ses igen. Efter lunchen tog vi monorailen till seattle center för att kolla in festivalen som pågår där. Det var väldigt mycket folk och mycket att kolla på. Vi spenderade ca 2 timmar där innan vi skiljdes åt.

Imorgon är det memorial day så H har ingen skola och mina vföräldrar ska egentligen jobba men eftersom att jag åker till Sverige på torsdag så ska min vmamma jobba imorgon så hon kan jobba kortare dagar när jag är borta. Min vpappa jobbar inatt till klockan 4 imorgon bitti så därför ska jag jobba till 1 imorgon så han kan sova. Har börjat packat nu även om det fortfarande inte känns som att jag faktiskt ska åka till Sverige. Bara 4 dagar kvar dock!!

schema v.22

Mån 8:30-1
Tis 8:15-5:15
Ons 8:15-5:15
Tors 9-12

Jordbävning

Tydligen var det en jordbävning vid tjugo över fem igår morse, men eftersom att jag sov och den var på 3.4 på ritcherskalan så kände jag ingenting. Tror att det här var den tredje jordbävningen sen jag kom hit men jag har fortfarande inte känt av en enda.

25/5

Såg på aftonbladet att det stod att det var Stieg Larsson-feber här i usa. Jag kan faktiskt bekräfta att det stämmer då jag skulle sätta upp mig på väntelistan på den tredje boken på biblioteket. Jag hamnade på plats 1032!! Boken släpptes här idag och jag antar att jag får vänta hela sommaren på att läsa den. Men jag kom på den brilljanta idéen att köpa den istället men eftersom att jag inte bara vill ha den sista boken på engelska så beställde jag alla tre. Det gick på 40 dollar (ca 300 kr) så tänkte att det var lika bra att passa på. Förväntar mig att de kommer inom 3 dagar :)

Födelsedagspresenter


shopping


Tshirt - Old Navy

Gladiatorsandaler - Blowfish

Helgen

Helgen bestod av övernattning hos Becky i hennes lyxhus på fredagskvällen. Lördagen startade tidigt eftersom att det var champions league final och jag, Amy och Becky åkte till Fremont för att se matchen på en engelsk pub. Vi kom dit kvart i elva, en timma innan matchstart och det var redan nästan fullt så inga sittplatser blev det men vi fick fina ståplatser iaf. Det blev lite öl eftersom att det var final och det hör till. Vi drack dock inte lika mycket som tyskarna i sina lederhosen som beställde in öl efter öl efter öl och matchen var vid kvart i tolv mitt på dagen här.
Efter matchen gick vi och åt thaimat och sedan åkte jag och Amy ut till Sarah i West Seattle där vi satt på Alki Beach ett tag.
Söndagen spenderade vi i Bellevue med att shoppa lite :)


schema v.21

Mån 8:30-5:30
Tis 8:15-5:15
Ons 8:15-5:15
Tors 9:15-3:15 & 7:45-10:45
Fre 10:30-6:30

Nike


20/5

Tänkte passa på att skriva innan säsongsavslutningen av Grey's anatomy börjar, vilket den gör om 10 minuter.
Igår blev det jobb hela dagen och eftersom att W har bytt dagar på pre school nu pga av bedbugs så hade jag C och W hela dagen. H hade också little wednesday, vilket betyder att de slutar skolan 2 timmar tidigare så han var hemma redan vidh alv tre. Precis när han kliver av bussen så börjar det vräka ner och så fortsätter det i princip hela kvällen. Efter jag hade jobbat klart så väntade jag på att Sarah skulle hämta upp mig för att bege oss till Bellevue där vi skulle träffa Tracey. Sarah blev fock lite försenad eftersom att hennes vpappa satt fast i trafiken så han kom hem 40 minuter senare än beräknat. I alla fall i Bellevue åt vi på Red Robin och sen korsade i gatan och gick på bio. Igår blev det Letters from Juliet, mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara eftersom att jag oftast inte gillar romantiska filmer men den var ganska rolig emellanåt.

Idag var det jobb som vanligt, blev dock lite lugnare eftersom W hade pre school och sen var han på Teddy studies. Så över halva dagen var det bara jag och C :)

Imorgon kväll ska vi till Redmond för lite sleepover med tjejerna och på lördag blir det Champions League Final så jag får se när jag uppdaterar igen!

18/5

Idag är det alltså min födelsedag, 21 år idag så nu får jag dricka även i detta landet!!
Skulle inte ha jobbat idag men min vpappa var tvungen att åka på ett fackligt möte som skulle hålla på en timme men som vanligt med facket så drog det ut på tiden. Jobbade 9:30-1, inte så jobbigt dock eftersom att W var på pre school till kvart i 12 och C sov i nästan en och en halvtimma :)
Efter det tog jag det bara lugnt fram till det var dags för Total Body Conditioning. Idag sprang, sprang och sprang vi kombinerat med massa styrka. Det är i alla fall skönt efteråt. När jag kom hem var dags att få mina födelsedagspresenter och jag fick blommor och en hop off/hop on sigthseeing buss biljett i Washington DC :) De trodde att jag inte behövde mer saker eftersom att jag redan har för mycket att ta hem nästa år så de ville ge mig en upplevelse istället. Tycker faktiskt att det är en jättebra present för jag får se det mesta av DC med den bussen :)

bilder 17/5

Här kommer lite bilder från min vfamiljs kamera :)


W, H, granntjejen A och jag på trottoarkanten

C pekar på brandbilen

C satt och myste hos mig

Dags att servera smörgåstårtan

Jag och H

Dags att skära tårtan efter att ha blåst ut ljusen som var i Sverige-färger

gårdagen

Igår blev det jobb på dagen, måndagar är alltid en lätt dag att jobba eftersom att barnens farmor kommer. Dock så ramlade C på eftermiddagen och slog i näsan så att han fick näsblod. Och blod är ju det bästa jag vet så det var ingen vidare eftermiddag. När det väl hade slutat blöda och vi kramats ett tag så blev han på bättre humor. Direkt när min vmamma kom hem så gick vi ner till market st för att bevittna världens tredje största 17maj-parad. Men eftersom att vi är i Ballard hade den även lite svenska inslag även om det till största delen handlade om Norge och alla skolor i närheten med sina marchingbands, cheerleaders och drillteams. Solen sken och norrmännen var glada. Efter paraden som var slut vid åtta gick vi hem och åt middag. Och eftersom att vi firade min födelsedag en dag förtidigt pga av att jag inte är hemma på tisdagskvällar när det är middag, så åt vi smörgåstårta. H var lite skeptisk i början men sen åt han upp allting, C däremot älskade det. Till efterrätt blev det morotskaka med chokladglasyr :)












16/5

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort förut, jag har nämligen gjort smörgåstårta. Tro det eller ej men den ser faktiskt ätbar ut. Imorgon ska vi nämligen fira min födelsedag eftersom jag har lektion på tisdag. Så det blir smörgåstårta och så ska vi på 17maj-paraden här i Ballard. Det är tydligen den tredje största i världen efter Oslo och Bergen.

Jobbade några timmar på eftermiddagen idag, byggde lite lego och lekte star wars. Inget ansträngande. När min vmamma kom hem åkte vi över till Bellevue för att äta middag hos farmor och farfar. Det blev spagetti och köttfärsås :)

Igår åkte jag och Tracey till Discovery Park och vandrade runt lite. Gick ut till fyren men den var tydligen under reperation så den var helt övertäckt även att skyltarna sa att reperationen skulle ha varit klar December 2009. Tydligen har de ingen brådska. På kvällen åkte vi till en italiensk restaurang här i Ballard, Lombardis heter den och de har mycket god mat. Det blev faktiskt 3-rätters till slut. Vitlöksbröd till förrätt, Pasta och kyckling till huvudrätt och Chokladmousse till efterrätt. Till middagen blev det även ett glas vin, eftersom att servitrisen gav mig vinlistan så chansade jag på att hon inte skulle fråga om leg och det gjorde hon inte heller.


I Discovery Park

Smörgåstårta

C hjälper till i köket

H bygger lego

Likaså gör W

schema v.20

Mån 8:15-4:15
Ons 9-5:15
Tors 9-5:15
Fre 8:15-5:15

Lite annorluna schema denna vecka med ledig på tisdag och troligtvis kan både onsdag och torsdag bli kortare dagar därför att man vpappa inte har något jobb de dagarna just nu.

Lady Gaga Acapella Cover


W's photosession














14/5

31 grader idag och det är bara mitten av maj, undra hur varmt det ska bli i sommar men jag klagar inte. Vi har varit ute hela dagen, åt tom lunch ute. I eftermiddags gick vi och köpte nya nya solbrillor till W och sen gick vi till McDonalds och åt glass. Annars har vi bara varit ute och lekt på baksidan. W har tvingat mig till att ta massa med bilder med kameran, har nog ca 10 bilder på han i leksaksbilen i olika poser. Fick post från Au Pair In America idag, det var förlängingspapper om jag vill förlänga med en annan familj men jag ska ju förlänga med min nuvarande familj så de fick de papperna på posten. Vi ska bara skriva på att de vill behålla mig och att jag vill stanna med dem :)










bilder 13/5






13/5

28 grader idag!! Helt underbart väder med strålande solsken och barnen har varit glada och snälla hela dagen. Idag åkte vi in till Seattle Center för att möta upp W's vän S, hans lillebror och deras nanny. Vi gick till Science Center, åt lunch och sedan lekte vi ute. Sedan åkte vi hem och lekte ännu mera ute. När vi kom hem så hade min nya kamera kommit, så satte den på laddning med en gång. Testade den lite och den verkar bra :)

C och min vpappa har varit förkylda och nu har även jag fått förkylningen. Har ont i halsen och hosta så det blir ingen lektion ikväll. Stannar hemma istället och hoppas på att halsen ska bli bättre tills helgen. Lägger upp bilder från kameran senare ikväll för nu är der snart middag.

Kamera

Beställde ny kamer i söndags kväll så den kommer på fredag. En samsung SL600 blev det, orkade inte kolla runt så noga men jag gillar samsung och denna verkade bra. 12.2 megapixel och 5x optisk zoom. Det kanske blir en systemkamera till sommaren får fundera vidare på det.

Samsung® SL600 12.2MP Digital Camera (Black)

Portland

Nu kommer en uppdatering från helgen i Portland. Resan började i fredageftermiddags med att jag och Sarah tog oss ut till Southcenter för att bli upphämtade av Amy och Tracey. Och därefter började roadtripen, vi kom fram till Portland vid halv tolv efter att ha suttit fast i trafiken i Tacoma och ätit middag på ett diner. Vi sov ut i de stora sköna sängarna.

Lördagen startade med frukost på Dennys för att sedan ta spårvagnen (som var gratis i centrala Portland) in mot downtown och kolla in Usa:s största hantverksmarknad. Det fanns mycket fint men vi gick bara runt och njöt av det fina vädret. Vi tog en promenad längs med waterfront och inne i downtown. Sedan tog vi spårvagnen tillbaka till hotellet och hämtade upp bilen för att köra till Rose Gardens. Det var ca fem minuter från Portland och jättefint, dock var inte rosorna riktigt utslagna men några hittade vi allt. Hela området var fint med stora, fina hus och grym utsikt. Kvällen spenderade vi i shoppingcentret mittemot hotellet och sedan åt vi en god middag.

Söndagen tog vi sovmorgon och sedan började vi köra hemåt, vi stannade efter en stund för att äta brunch. Sedan fortsatte vi att köra och precis som på vägen dit blev vi stillastående i Tacoma. Hem kom vi till slut i alla fall.










schema v.19

Mån 8:15-5:15
Tis 11:30-4:15
Ons 9-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 9-? Beroende på hur min vpappa jobbar
Sön 1-5

7/5

Nu bär det av mot Portland, eller vi lämnar inte Seattle förrän om 2 timmar men det blir lite småstopp på vägen innan Tracey hämtar upp oss vid SouthCenter!

6/5

Har fått klagomål på att jag inte har uppdaterat bloggen så det är väl bäst att göra det men jag har faktiskt inte haft tid. I måndags jobbade jag först hela dagen och sedan åkte jag downtown och mötte upp Sarah och Tracey. Vi köpte födelsedagspresenter till Amy, hon kommer nog bli ganska förvånad när hon får ett paket på posten eftersom att hon lämnade oss för bara några dagar sen. När vi var klara med inhandlandet gick vi och åt thaimat.

Tisdagen jobbade jag först och sedan var det lektion, vi är 5 au pairer i klassen så det är ganska roligt.

Onsdagen jobbade jag mellan 12-10 så då fanns det ingen tid till att blogga :p

Och idag har jag jobbat både på dagen och sen nu ikväll efter klassen, skulle egentligen inte ha gjort det men min vmamma frågade imorse och jag sa att det var okej. Hon kom hem en timme tidigare i eftermiddags och så jobbar jag kortare imorgon. Jobbar bara mellan 11-4 och sedan bär det av till Portland!!

Min kamera har dick gått sönder, eller den fungerar fortfarande. Men halva linsskyddet är sönder så det är bara halva linsen som är skyddad så får se hur länge den håller. Men jag hittade en ny kamera på Radioshacks hemsida, en Samsung SL600 12.2 megapixel och 5X optisk zoom för 130 dollar. Den jag har nu är på 7.2 megapiel och 3X zoom. Får se om jag hinner in en runda på radioshack imorgon eller i helgen. Skulle jämföra och se vad den kostade i Sverige men den hade inte kommit det än men såg att samsungs andra kameror på 12.2 megapixel kostade ca 2000 kr och denna kostar 1000 kr så det är ju halva priset mot Sverige :)

Idag är det C's födelsedag också, går knappt att tro att han redan är 1 år. Han var ju 4 månader när jag kom hit.


W ute i solskenet idag


C visar upp sin nya tröja han fick av mig

schema v.18

Mån 8:15-5:15
Tis 8:15-5:15
Ons 12-10
Tors 8:15-5:15
Fre 8:15-4:15
Fre kväll-Sön Portland,OR

2/5

Igår var det dags för C's födeledagskalas, dock var jag bara med en stund eftersom att det var Amy's sista kväll i Seattle. Iställer för BBQ för C blev det indiskt med Amy, Sarah och Tracey. Resten av kvällen spenderade vi hemma hos Sarah där vi sedan sov allihopa. Jag fick äran att dela säng med Amy ;)
Idag blev det att gå upp tidigt, Amy B kom över till west seattle vid åtta och sedan åkte vi alla till Sea-Tac för att lämna av Amy och säga hej då. Det var allt lite sorgligt när hon skulle gå igenom säkerhetskontrollen, men om 18 månader så ses vi igen!!!

Efter flygplatsen åkte resten av oss till IHOP och åt frukost, för min del blev det pannkakor med blåbär, äggröra och skivad banan. Mycket gott var det :)
Sedan spenderade jag resten av dagen hemma, vi åkte till operan och åt middag eftersom att min värdpappa jobbar så mycket just nu så träffar han inte barnen. Denna vecka har han jobbar 8-24 mån-fre och söndag. Och eftersom att jag inte hade något bättre för mig så följde jag också med.

Nästa helg har vi planerat in en roadtrip till Portland, bokade just hotellet. Det blir jag, Sarah, Tracey och Amy B. Ska bli skoj eftersom att vi bestämde oss idag så har vi inget allt planerat. Får väl googla lite på Portland senare i veckan :)


RSS 2.0