schema v.49

Mån 8:30-12:30
Tis 10-5:30 7:30-9:30p
Ons 9:15-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 8:15-5:15

bilder










29/11

Igår blev det en tidig morgon, klockan ringde redan vid kvart i sju och det är det tidigaste jag har gått upp sen jag kom hit. Det var nämligen dags för Children's Marathon och vi skulle vara voluntärer. Jag tog bussen vid kvart i åtta och när jag går av bussen så fick jag syn på Jenny och Frannie så vi tar sällskap till lokalen där vi ska träffas. När vi kommer dit så är Laura där så vi är alltså endast 4 stycken av 21 som passade tiden. Men det visade sig att det fanns i princip inget att göra förutom att öppna kartongerna och det tog 5 minuter. Sen när alla hade kommit fick vi plocka upp 31 lådor med bananer. Sedan blev vi indelade i grupper eftersom vi skulle dela ut t-shirts och goodiebags till alla barnen som hade sprungit marathonet som var runt kvarteret. Det var 5000 barn och det tog över en timma innan alla hade kunnat korsa mållinjen och få en t-shirt.

Efter det var över så åkte jag och Laura in till downtown och åt lunch och sedan gick vi en sväng på stan eftersom att det var rea. Kom hem efter tre och då undrade Nina om vi skulle på bio ikväll så jag fick åka ner till downtown igen men det var det värt. Vi såg The Blind Side och den var jättebra. Den är baserad på en verklig händelse om en familj som tar hand om en kille som sedan blir fotbollsproffs (amerikansk fotboll).

outfit thanksgiving



Tröja: HM
Jeans: Acne

27/11

Idag jobbade jag 3 timmar och eftersom att vi har haft jättefint väder idag tog jag med mig pojkarna till Scoop Park. Tyvärr var jag inte den enda som hade tänkt den tanken då det kryllade av barn där. I eftermiddags följe jag med min värdmamma och barnen till en creek där det skulle vara salmon men det fanns ingen fisk idag så istället fick vi oss en promenad och sen lekte vi på lekplatsen ett tag.

Imorgon ska jag vara voluntär på Children's Marathon så det blir en tidig morgon eftersom bussen går vid kvart i åtta. Vet inte hur länge det håller på men det blir nog en sväng på stan efteråt och på kvällen kanske det blir bio. Vi är några stycken som är sugna på att se The blind side som är baserad på en verklig händelse och såna filmer är oftast bra.

Thanksgiving

Igår var det alltså thanksgiving. Vi började dagen med att äta våfflor till frukost sedan tog vi det lugnt. W och H åkte till deras farmor och farfar med min värdpappa för att äta lunch och fixa till lekstugan som de har fått där. Jag, C och värdmamman åkte dit vid halv två. Efter vi kommit dit så var vi där en halvtimme ungefär, sedan åkte hela familjen till Bellevue Botanic Garden. De har gjort en del av parken med massa ljussslingor som de ska tända imorgon och sen ska de vara tända varje kväll ända fram till jul så vi ska åka dit någon kväll och se hur det ser ut. Sen åkte vi tillbaka till deras farmor och farfar. Faster W kom dit också. Efter ett tag var det dags för middag. Vi åt kalkon, potatismos, sötpotatis, stuffing, cranberries och massa annat som jag inte vet namnet på. Jag smakade på allting i alla fall men jag kommer nog aldrig mer att äta stuffing då det faktiskt består av kalkonlever. Till efterrätt åt vi pumpkin pie som är jättegott!

Thanksgiving

Snart dags att åka till min värdpappas föräldrar för thanksgiving-middag!


25/11














gårdagen










Idag

Nu kollar vi på there might be science - igen!
I eftermiddag ska vi på zoo tillsammans med Sarah och hennes värdbarn.

hur jag spenderade tisdagskvällen


24/11

W reading on C's bib (it says: I love my au pair)
W: I heart my Emelie
And then he turns around and look at me
W: I love you

23/11












schema v.48

Mån 8:15-5:45
Tis 12-10
Ons 8:15-5:45
Tors Thanksgiving ledig
Fre 9-12

Dagens Klädsel



Tröja - Obey
Jeans - Lee

Shopping


Pyjamasbyxor, cozy-socks och plånbok från Ross


Tröja, HM


Väska, HM 


Tröja, American Eagle Outfitters


Tröja, American Eagle Outfitters

22/11

Igår var det alltså dags för new moon. Mötte upp Sarah i downtown och vi tog bussen till bellevue, gick sedan till cheesecake factory där Jenny hade suttit i en timme och väntat på bord. Tydligen kunde man inte reservera bord och eftersom vi var nio stycken hade hon gått dit en timme tidigare för att försöka få ett bord till 6:30. Vid kvart i sju när vi hade blivit lite arga på personalen fick vi äntligen ett bord i alla fall. Jag åt Chicken Madeira och potatismos och efter maten beställde vi också cheesecake för att ta med oss in på bion. De har alldeles för många sorter att välja på men jag valde till slut Kahlua cocoa coffee cake. Efter middagen skyndade vi oss över till bion, den skulle börja vid 9:15 och vi var där vid 8:30. Redan då var det cirka 70pers i kön men vi behövde bara stå i kön i fem minuter innan de öppnade dörrarna till biosalongen. Vi gick in och hittade rikitigt bra platser nästan högst upp men jag och Nina gick ner en rad så att vi hamnade i mitten av raden istället för ute på kanten. Själva filmen var bra tycker jag eller så är det för att det är ganska roligt att gå på bio här i usa. Till exempel när Jacob tar av sig tröjan för första gången i filmen så suckade typ hälften av alla tjejer i salongen och resten började skratta, likadant var det när filmen var slut då var det en kille som sa oh no och alla börjar skratta. Låter inte så roligt när man beskriver det men filmen var ju lite smårolig emellanåt också, kan tänka mig att det inte är lika roligt om man ser den med svensk text för att det blir ju inte likdant när man översätter den. Efter filmen blev det att åka hem, var hemma 1:15 tror jag. Somnade väl runt två och vaknade strax innan elva när katten ville komma in på mitt rum så hon skrapade klorna mot min dörr.

Idag åkte jag ner till downtown och mötte upp Kathie, Jenny, Sarah och Laura för lunch. Åt thai-mat idag, kyckling med cashewnötter och nudlar. Sedan blev det en runda på stan för mig, Kathie och Sarah. Jag sa innan att jag inte skulle köpa något men så blev det inte. Men jag köpte faktiskt lite julklappar. Till W köpte jag en dvd med byggare bob och en Thomas-bok. Till C köpte jag byxor och en tröja med Elmo på. Jag vet att H vill ha lego så jag ska nog köpa det. Till föräldrarna vet jag inte än men får väl se vad det blir.

21/11

Såg precis andra halvlek av Manchester United-Everton. United vann med 3-0 så det var en bra start på lördagen. Missade ju första halvlek eftersom att jag jobbade, vi gick till lekplatsen och fördrev tiden tills H började kasta stenar då gick vi hem igen.

Nu ska jag nog läsa lite Harry Potter

There might be giants

H fick en cd och dvd med There might be giants - There might be science och den senaste veckan har vi antingen lyssnar på cd'n eller tittat på dvd'n så numera kan jag nästan varenda låt och om det inte är nog så fastnar låtarna på hjärnan hela tiden.
Här får ni ett litet smakprov på vad jag måste stå ut med :p


20/11

Fick sluta 50 min tidigare ikväll och ändå sa min värdmamma idag att jag troligtvis var tvungen att jobba över så jag blev lite smått chockad när värdpappan kom hem helt plötsligt. Fast det var skönt för mig, inte för att kvällarna är jobbiga. Jag tycker om dom, tiden går fortare när man först äter middag och sen är det bad, bokläsning och läggdags. W somnade under "story time" och H var också trött även fast han tydligen hade sovit på skolbussen så han sov nästan när pappan kom hem. Så det var bara C vaken men hade vart vaken i över 3 timmar så jag bara väntade på att han skulle somna.
Har blivit kallt här nu om dagarna, har tom mössa på mig när vi går till bussen inte vinterjackan men den hade jag förra helgen.

Imorgon ska jag jobba två timmar på morgonen, H har utvecklingssamtal. Och på kvällen ska jag till Bellevue, vi är ett helt gäng tjejer, 9 stycken tror jag. Vi ska äta middag på Cheesecake Factory om det inte är för lång väntetid för tydligen kunde man inte reservera bord där. Efter middagen ska vi på New Moon, jag hade ju inte ens sett Twilight så jag var tvungen att ladda ner den och kolla på den i förrgår.

just nu

http://www.myballard.com/2009/11/19/police-activity-at-8th-leary/#disqus_thread

Detta pågår just nu bara några kvarter ifrån vårt hus. Har lyssnat på sirener de senaste två timmarna fast de första sirenerna hörde vi redan vid fem och nu är klockan nio.

18/11

Tydligen har syrran tagit körkort så grattis!

Igår blev det inte mycket gjort, jobbade cirka 2 timmar på morgonen innan barnens farmor kom hit och fick ta över. Det var tydligen min tur att vara sjuk så jag låg i sängen resten av dagen. Idag behövde jag bara jobba halva dagen för min värdmamma tog med sig C till pre school så jag behövde inte börja förrän 11:45. Är inte helt frisk ännu men mår betydligt bättre än igår så jag ska nog klara av resten av veckan nu.

Childrens Museum 11/11














16/11

Blev en annorlunda dag idag. Det började med imorse att min värdmammas chef ringer och säger att det finns ingen ström på hennes jobb så hon fick jobba hemifrån istället till cirka klockan elva då de hade fått tillbaka strömmen. Min värdpappa är sjuk och jag mår inte heller något vidare så han skulle följa H till bussen medan jag stannade hemma med de andra två pojkarna, W är också sjuk. De hinner bara utanför ytterdörren så kräks H så han fick också vara hemma. Så vi läste lite böcker och kollade på film. Vid lunch kom barnens farmor och tog med sig H och W till mcdonalds. De kom hem vid halv två och jag skulle bara jobba till kvart i två så min värdpappa ringde mamman och sa att hon fick komma hem igen eftersom att han inte orkade ta hand om barnen. Farmor stannade kvar så länge så jag inte behövde jobba men efter cirka en halvtimme så kom min värdpappa och knackade på min dörr och undrade om jag kunde ta hand om C eftersom att han inte slutade gråta. Han slutade gråta så fort han kom över i min famn så jag sa att jag kunde ta hand om honom tills min värdpappa kom hem eftersom att jag i alla fall mår bättre än vad pappan gör. Efter ytterligare en halvtimme kom hon hem så hon tog hand om C och sen dess har jag bara legat i min säng och segat.
H ska till skolan imorgon men W blir nog kvar hemma.

Nu fördriver jag tiden med att kolla på Sunes Jul!

schema v.47

Mån 8:15-1:45
Tis 8:15-5:15
Ons 9:15-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 12-9:30p
Lör 8:45-10:45a

Shopping








15/11

Nu är hostan i princip borta, istället så är jag heltäppt i näsan.
Igår tog jag bussen ner intill downtown. Gick och klippte mig sådär lite spontant. Skönt att bli av med lite hår fast det är alltid ovant när håret är kortare och man inte är van med det. Sedan blev det mexikansk restaurang med Laura och Sarah, efter det åkte vi hem till Sarah och kollade på Mamma Mia.

Idag blev det också downtown. Köpte lite kläder på rean på¨Nordström. Kollade in World Market, de hade julmust så köpte fem flaskor och lite annat smått och gott. Bland annat toblerone :)

Lägger upp bilder på kläderna senare om jag orkar.

hosta

Nu har jag köpt hostmedicin så jag hoppas att det hjälper. Det är hostan som är det värsta, låter som jag har rökt i 50 år. Ska snart ta och åka downtown för att strosa runt lite, ikväll blir det middag med Laura och Sarah.

13/11

Fredagen den trettonde idag! W är sjuk, feber och förkyld. Eftersom jag och C också är förkylda så gör vi inte mycket nytta idag. C sover mest och jag och W kollar på Byggare Bob. Imorse gjorde jag scones till frukost så lite nytta har det blivit. I eftermiddag ska W till läkarn så då har jag bara C.

Igår skulle W och H varit hos läkarn men när vi kom till sjukhuset så säger dom att det inte är förräns idag så det var bara att åka därifrån. Vi gick till starbucks och sen åkte vi till W's teddy studies. Han är där och tar lite prover varannan eller var tredje månad, kommer inte ihåg hur ofta det är. Båda mina värdföräldrar har diabetes i sina familjer och W har anlag för att få diabetes så han är med i något projekt om diabetes. Efter det åkte vi hem så jag fick sluta en timme tidigare igår!

10/11

Idag hade W preschool, jag körde han dit och sen hämtade jag honom också. När dom öppnade dörrarna efter sagostunden så kom det först en lite tjej och skrek mummy och efter henne kom W och skrek EMELIE!!!!! så att hela kvarteret hörde. Vi åkte hem och åt lunch, precis när vi har ätit färdigt så kommer min värdpappa hem. Han slutade tydligen tidigt idag så han tog med sig W till zoo så jag hade bara C på eftermiddagen med. Han har inte mått så bra så idag sov han mest hela dagen, han var iafall glad idag. Igår grät han i stort sett hela eftermiddagen och ville varken sova eller äta. Men han hade de mesta av biverkningarna mot ett av vaccinen han fick i fredags så dom tror att det beror på det.

Imorgon är det Veteran's Day så skolorna är stängda, vi ska därför åka till Childrens museum och möta upp Sarah och hennes barn. Blir lite annorlunda dagar nu, på torsdag ska W och H till läkarn så jag ska följa med. Ska troligtvis hämta H i skolan först eller om min värdmamma gör det. Dom har inte riktigt bestämt sig.

Nu är klockan strax åtta så dags för 90210!

schema v.46

Mån 8:15-5:15
Tis 8:15-5:15
Ons 8:15-5:15
Tors 9-6
Fre 8:15-5:15

H's b'day
















W's b'day






Helgen

Ska försöka sammanfatta helgen som har bestått av två födesledagar.
Det började med att familjen hade middag för pojkarnas gudföräldrar i fredags.
I går var det W's födelsedag, han fyllde 3 år. Som vanligt hade vi pannkaksfrukost på morgonen och sen fick han lite presenter av mig och familjen. Av mig fick han en tröja med maskiner på, en grävmaskin och lastbil och en adventskalender. Sedan hade han kalas för sina kompisar från pre school, de lekte och vi åt pizza och cupcakes som barnen fick dekorera själva. På lördagkvällen jobbade och det blev en händelserik kväll när barnen väl hade somnat. H var helt uppspelt över att det var hans födelsedag nästkommande dag och sen började han prata om min födelsedag även fast den inte är förrän i maj. Han ska göra en tårta med svenska flaggan på till mig. Till slut somnade alla tre, C sov i sin säng i cirka 45 min sen vägrade han sova i sängen, började gråta så så fort jag lade ner honom så han sov på mig resten av kvällen och det var 2 och en halv timme. W är förkyld som resten av oss men han hostar typ var femte minut när han ligger ner så jag var uppe och kollade till han några gånger och en av gångerna när jag går in i deras sovrum så ser jag att hans säng är tom och ligger han och sover på golvet så jag fick lyfta upp han i sängen igen. När jag sedan går ner till mitt rum så är det helt dygnsurt på golvet nedanför trappan och då har det kommit in vatten från ytterdörren så det var bara att börja torka upp så det var min lördagskväll det.

Idag är det H's födelsedag så vid tio åkte vi till museum of flight tillsammans med H's kompisar A och E, vi tillbringade ca 2 timmar där och åt lunch. Sedan åkte vi hem för det var dags för nästa kalas. H's farmor och farfars present var att en clown/trollkarl kom hit. Han underhöll barnen i nästan en timme och efteråt gjorde han ballongdjur och sen åt vi tårta som såg ut som en concorde (ett flygplan). Efter kalaset fick han mina presenter, en puma t-shirt, monster trucks och en adventskalender.

Nu kollar jag på The amazing race som denna vecka är i Stockholm, det är så mycket svenskt här att man inte behöver sakna Sverige.

status

Min värdpappas facebookstatus just nu: Hostdad: our au-pair Emelie ROCKS!!!!!
Antar att det är ett ganska bra betyg ;)

Parken 4/11


C tog en liten tupplur i min säng medan städerskan var här (kolla in örngottet)

Brandmannen W





6/11

Det är så mycket som händer att jag inte har tid att skriva här eller att sitta vid datorn över huvudtaget. Idag har jag jobbat mellan 11-5. Sedan ikväll har vi haft lite middag här med H och W's gudföräldrar, i alla fall fyra va dom. Pojkarna fick lite presenter och vi åt pepparkakskaka, konstigt ord :p

Igår kväll var vi på middag hos vänner till familjen för att fira någon engelsk tradition, vi skulle egentligen ha haft fyrverkerier men det både blåste och regnade. Senare på kvällen blixtrade och åskade det också. Vilket det även gjorde idag ett tag, det till och med haglade iskulor. Mitt på dagen blev det fint väder ett tag så vi tog chansen och gick till biblioteket.

Imorgon blir det barnkalas med W's kompisar och sen blir det nog en sväng downtown mitt på dan för att sedan på kvällen jobba några timmar!

just nu

Sitter och kollar på greys anatomy och just nu är det reklam. jag läser lite bloggar när jag plötsligt tycker att jag hör svenska, kollar upp på tv:n och det är reklam för radioshack (typ siba) och då har de en svensk kille som sjunger om jul på svenska i deras reklam.

Nu börjar greys igen :)

2/11

Ikväll har vi firat pojkarnas födelsedagar lite i förväg eftersom deras mormor åker hem imorgon och födelsedagarna är på lördag och söndag. De fick en varsin brandhjälm och bok. Sedan fick H fingerfärg och W fick ett stort tåg som ser ut som Thomas (jag tror han heter det i sverige också). Efter det sjöng vi för dom och åt äppelpaj.

Fick ett brev från banken idag att de vill ha mitt tax number men jag betalar ju inte skatt så jag måste gå dit och prata med dom. Men det får nog bli på onsdag när jag bara har C, imorgon är ju fortfarande deras mormor här och så kommer städerskorna.

Missade första kvarten av one tree hill så får se det imorgon istället, väntar på gossip girl nu :)

schema v.45

Mån 8:15-5:15
Tis 8:15-3:15
Ons 9:15-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 8:15-1pm
Lör 7pm-11pm

1/11

Idag döptes C så det blev en tidig morgon eftersom dopet började klockan nio. De gjorde inte precis likadant som vi gör hemma men nästintill. Efter dopet bjud kyrkan på tårta och sen åkte vi och åt lunch på Ivar's. Det blev buffé med hur mycket gott som helst. Annars i eftermiddag har jag inte gjort så mycket, lekt lite med pojkarna och städat lekrummet.

Vi ställde om till vintertid i natt så nu skiljer det nio timmar till Sverige igen.

Halloween

Idag är det halloween här i USA. På förmiddagen skar vi ut nya pumpor och på eftermiddagen följde jag med pojkarna på Trick or Treat i affärerna på Market Street här i Ballard. H var en stridspilot och W byggare bob. Senare på kvällen kom det barn och ringde på dörren och då fick vi dela ut godis istället. Såg flera med roliga kostymer och små barn som var jättesöta men den bästa var nog en liten kille som var en ipod :)


Min pumpa

H skär ut sin pumpa

W på trick or treat, han hade en hjälm också men den har han tagit av sig här

H på trick or treat

Min pumpa i mörkret

H och W's pumpor i mörkret


Soccer

H spelade sin sista fotbollsmatch för säsongen idag. Dom förlorade med typ 6-1 men H gjorde målet :)


RSS 2.0