Huskies



Den 30 Oktober blir det amerikansk fotboll. University of Washington (Huskies) möter Stanford. I den här staden så är man antingen Huskie eller Cougar (Washington State University). Eftersom att University of Washington ligger närmast mig så är jag självklart en Huskie, inte för att jag kan så mycket om amerikansk fotboll men det är viktigt att i alla fall kunna svara på vilket lag man håller på.

29/9

Inte mycket uppdaterat nu på sistonde, vi har alla varit/är förkylda just nu. Jag, W och C drabbades värst och vi är också de enda som fortfarande är förkylda. Annars så rullar dagarna på, är ju inte så värst jobbigt nu när W går på pre school tre dagar i veckan. Imorgon kväll ska jag och Tracey på musikal, In the Heights heter den och den har vunnit en hel del priser här i USA. Min vpappa var där och jobbade i söndags så han blev erbjuden 2 fribiljetter som jag blev erbjuden och jag tackade då inte nej :)
Förra torsdagen fick jag 2 fribiljetter till baletten så då var vi där, mycket kulturellt just nu. Nästa helg blir det dock Oktoberfest i Leavenworth, en by där allt ser ut som i Tyskland. De har tydligen lag på att alla hus måste byggas på ett speciellt sätt så det ser ut som byn är hämtad ur en tysk alpstad.


schema v.39

Mån 8:15-5:15
Tis 9:15-6:15
Ons 8:15-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 8:15-5:15

Seattle Times

Om valet i Seattle Times 

http://seattletimes.nwsource.com/html/nationworld/2012945057_sweden20.html


21/9

Här kommer nu en uppdatering för de senaste dagarna. I lördags var det au pair möte på morgonen mellan 10-12, efter mötet blev det lunch och shopping med Amy, Tracey och Becky. Det var egentligen meningen att vi skulle till Experience Music Project men eftersom att de var strålande solsken så vandrade vi runt i downtown istället. Sedan åkte jag och Tracey hem till henne i Renton, har ju fått lite pikar att jag aldrig varit där så nu har jag varit hemma hos henne. Hennes område ser ut som det är hämtat ur Desperate Housewifes, fick ju även hälsa på den 3 veckors gamla bebisen :)

Sedan åkte vi vidare hem till Rochelle som hade slutat jobba, dit kom även Amy. Vi begav oss till en italiensk restaurang för att fira Rochelle, som fyllde år dagen efter. Efter en trevlig middag begav sig jag, Amy och Rochelle till The Ballroom i Fremont. Ösregande hela kvällen men vad gjord det när de hade tak över utedelen av baren där vi spenderade resten av kvällen. Åkte hem strax vid halv två ungefär, meningen var att jag skulle gå upp vid tjugo över fem på söndagen för att kolla på United-Liverpool. Dock så orkade jag inte gå upp när alarmet gick igång men jag vaknade igen vid halv sju så jag såg andra halvlek.

Vid elvatiden ringde Amy så åkte med henne till Woodinville sedan åkte vi hem till Rochelle, dit även Tracey kom. Efter lite slöande i soffan åkte vi och åt en sen lunch för att sedan skiljas åt. Åkte hem till ett tomt och tyst hus, varade bara en timme men eftersom att jag inte hade sett familjen sedan lördagmorgonen så kom C springades rätt i min famn för att ge mig en stor kram. Så resten av eftermiddagen/kvällen spenderade jag med dem, uppdaterade min vmamma om helgen och berättade om deras helg.

Igår var det måndag igen vilket ju betyder att barnens farmor kommer så det var lugnt som vanligt. Idag var först C på pre school och sedan lämnade min vmamma av honom för att ta W dit istället. För att hämta upp W och hans kompis S som bor bara 2 kvarter ifrån oss var jag tvungen att gå till deras hus för att låna deras minivan som var stor som en buss ungefär. Så vi lämnade av S hos hans dagmamma och sedan körde vi hem deras minivan igen. När vi kom var det dags att hämta H vid busstoppet, idag hade han med sig massa papper hem. Bland annat hade han gjort en teckning där det stod My Family och så hade han ritat min vpappa, vmamma, mig, H, W och C och vårt hus. Det gjorde min dag!


schema v.38

Mån 8:15-5:15
Tis 9:15-6:15
Ons 8:15-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 8:15-5:15

shopping

Lite bilder på senaste tidens shopping


Klänning Forever 21


Tshirt - Abercrombie & Fitch


Tshirt - Huskies


Gladiatorsandaler - Forever 21


Sjal - HM


bilder 17/9














16/9

Idag har det regnat i princip hela dagen, dock var det ett litet uppehåll i förmiddags så vi passade på att gå ut på baksidan. Efter ca 40 minuter utomhus såg C ut som han hade rullat runt i geggan. Idag började W på pre school igen så han var där i 3 timmar. C sov i nästan 2 utav dom timmarna så jag tog det lite lugnt och kollade på idol. Barnens pre school är ett co-op och torsdagar är det våran tur att vara där men än så länge har jag inte behövt att "jobba" där men troligtvis kommer det hända någongång ibland att jag måste följa med C dit på tisdagar. Så idag var min vmamma med honom och eftersom att de inte är hemma förräns vid kvart över så stannade hon hemma och jobbade istället. När vi skulle gå till busstoppet för att hämra upp H från skolan var W så trött att han var omöjlig att få med sig, fick han utanför dörren men sen rörde han sig inte en meter så jag fick ringa in till min vmamma så han fick stanna hemma med henne. Så det var bara jag och C som gick, W valde dock rätt dag att inte gå med eftersom att det efter 5 minuter började ösregna och bussen var 35 minuter försenad. Vi såg ut som att vi hade badat med kläderna på ;)






Scissor Sisters






bilder 14/9








Fotboll 11/9






bilder 9/9






schema v.37

Mån 8:15-5:15
Tis 9-5:15
Ons 8:15-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 8:15-5:15

Evergreen State Fair 5/9














12/9

Länge sedan sist men jag har faktiskt knappt suttit vid datorn denna veckan. H började skolan igen i onsdags så det har bara varit jag, W och C i tre dagar. På tisdag börjar dock C på pre school fast det är bara en gång i veckan och på torsdag börjar W pre school igen. Han kommer att gå tre eftermiddagar i veckan from nästa vecka. Och på måndagar kommer barnens farmor och gör saker med dem så denna höst kommer nog inte vara så jobbig ;)

I helgen har jag faktiskt mest umgåtts med min värdfamilj, igår var det ju faktiskt 11/9, den dagen jag kom till dem förra året. Så vi spenderade faktiskt lördagen nästan på samma sätt som förra året. Började med pannkaksfrukost för att sedan bege oss och kolla på H's första fotbollsmatch för säsongen. Och sedan åkte vi till Golden Gardens för E's (kompis till pojkarna) födelsedagskalas.
Jag hann också med ett besök på banken så nu ska jag få ett nytt visa-kort igen, tror att det är mitt femte på ett år. Denna gång för att de ändrar mitt rewards-program igen, tydligen hade jag väldigt mycket poäng så jag har blivit uppgraderad. De hade aldrig sett någon med mitt program som hade över 1000 poäng och jag hade ca 3700.

Uppdaterar lite bilder från veckan som har gått senare.
Ps. har jag berättat att jag och Amy ska se Scissor Sisters på onsdag, Amy ville gärna gå så jag sa att jag kunde följa med. Alltid kul med konsert!

1 ÅR

Idag är det ett år sedan jag lämnade Sverige för USA, så idag är också första dagen på mitt andra år! Dock är det inte förräns på lördag som jag faktiskt har varit i familjen ett år :)

schema v.36

Tis 8-5
Ons 8:15-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 8:15-5:15

3/9














bilder 1/9








1/9

Morgonen spenderade vi i Scoop Park för att sedan ta oss en runda in på det danska bageriet där pojkarna fick välja ut en varsin kaka att ha efter lunch, själv passade jag på att köpa ett wienerbröd. Eftermiddagen spenderade vi hemma i trädgården, solen tittade fram och det blev en riktig skön dag. Min vmamma kom hem lite tidigare därför att jag skulle nämligen bege mig till svenska konsulatet i downtown för att rösta i valet. Kvinnan som jobbar där kom till och med ihåg mitt namn från förra gången, de var också impade över att jag hade mina egna valsedlar med mig. Där fanns det bara annars alla riksdagspartier fast utan namn så man kunde inte kryssa och så fanns det också piratpartiet för stockholms kommun och sverigedemokraterna för hela landet. Efter att jag hade röstat så begav jag mig av hemåt igen efter lite bilkö.


Körkort


Helgen

Så efter matchen i lördags begav jag mig mot seattle center för att möta upp tjejerna och ta en runda på The Ducks. Dock så var det 1,5 timmes väntetid så vi beslöt oss för att göra det på söndagen. Istället körde vi hem Rochelle som skulle på Sounders och så åkte jag och Tracey till Greenlake där Amy väntade på oss. Eftersom att solen beslöt sig för att komma fram så hyrde vi en paddleboat, heter det paddelbåt på svenska? Ibland är det svårt att komma ihåg var vissa ord är på svenska. Efter cirka en timma så åkte vi hem till mig och sedan gick vi ut i Ballard för middag och öl. En trevlig lördagkväll med andra ord.

Söndagen tillbringade vi istället på The Ducks. Mulet och blåsigt men det var inte så mycket att göra åt, jag har ju gjort det en gång innan för nästan ett år sedan men varken Amy eller Tracey har gjort det innan. Eftermiddagen tillbringade vi sedan i downtown, blev bland annat lunch på Hard Rock och en runda på Public Market.








RSS 2.0