30/12

Ar i CT nu hos barnens mormor och morfar. Satt med H pa flyget och han soc hela vagen mellan Seattle och Cleveland dar vi bytte flyg. Pa flyget fran Cleveland sa blev vi uppdelade sa jag och H satt i mitten av planet och min vardmamma, C och W satt langst bak. Landade innan 9 pa morgonen eftersom det blaste sa mycket landade vi tidigt. Det var ca 10 minusgrader har sa det blev lite som en chock eftersom att det inte ar sa kallt i Seattle. Annars igar tog vi det lugnt, var ute och gick en runda och akte och kopte mjolk och cider. Alla kossorna hade sitt eget litet hus, sag ganska roligt ut.
Idag har vi varit och halsat pa vanner till min vardmamma. Jag och mormor var aven pa ett svenskt bageri sa vi kopte brod, chokladbrod och sa fick jag en pase med tutti frutti :)
GRATTIS MORFAR PA FODELSEDAGEN!

Schema v.53

Mån 8:15-5:30 Flyger till CT 11:20pm
Tror vi landar 9:15am på tisdag och sen flyger vi hem på söndag igen.


27/12

Kollar på United nu, tyvärr kvitterade Hull för några minuter sen på straff och jag hinner inte se hela matchen men hoppas på vinst. Måste gå och duscha snart för vi ska på brunch hos några släktingar till min värdpappa. När jag kommer hem sen måste jag tvätta och packa för imorgon kväll flyger vi till barnens mormor ochmorfar i Connecticut.

26/12

Nu avslutar jag julen med att kolla på Tomten är far till alla barnen :)

Julklappar


I min strumpa


Från min värdfamilj


Från barnens faster W


Från barnens farmor och farfar

25/12

Igår var vi alltså på två julfester. Den första var i ett stort hus vid Lake Washington, de hade privat väg, strandtomt, båt vid bryggan, killar som parkerade bilen, serveringspersonal, kör och musikanter. Vi åt massa god mat och sedan åkte vi vidare till min värdmammas förra chef, den festen var mer för familj och vänner. Vi åt lite till och sedan åkte vi hem.

Idag är det alltså juldagen, dagen de firar jul här i USA. I min julstrumpa låg det massa med godis, singoalla och sportlunch. Sedan öppnade vi paket och av min värdfamilj fick jag en munktröja som det står Ballard på, det är området där jag bor. Och så fick jag två chokladkakor med Seattle Sounders på och så ska mina värdföräldrar bjuda med mig på en Soundersmatch :)

Nu ska jag gå och duscha och göra iordning mig, senare åker vi till barnens farmor och farfar och spenderar juldagen där!

Julafton

Kom precis hem från kyrkan, tog till och med nattvarden så det är ju nästan som att vara hemma. I år har jag faktiskt vart i kyrkan 3 gånger, det måste vara rekord för mig. Snart ska vi på julfest 1 för att senare åka vidare till nästa julfest. Imorgon är det juldagen och då får vi öppna paket :)

Grattis!

Idag fyller kusinen fyra år!!!




22/12

Har bakat lussekatter idag så nu sitter jag här och äter lussekatter och dricker julmust :)

Annars idag har vi varit i scoop park och på biblioteket. Jag har också tankat bilen för första gången här i usa men jag var tvungen att ringa att fråga vilken bensin jag skulle tanka med när jag kom till shell. I bilen stog det att jag skulle ha unleaded men det fanns inget som hette det på shell. Så jag antog att det var regular men eftersom det fanns fyra olika att välja mellan så ringde jag och fråga för säkerhetsskull.

Imorgon fick jag sovmorgon en timma så jag börjar inte förrän 9:15 :)


En förmiddag med H




Au Pair Xmas Party










21/12

Såg nyss tomten tömma soporna, i vanliga fall är det W som alltid står och glor ut genom fönstret när sopbilen kommer men idag var det jag :p Men det är ju inte varje dag man ser tomten komma i sopbilen.

Nu sitter jag och C och lyssnar på julmusik, W och H är på mcdonalds med sin farmor. I eftermiddag ska vi gå till biblioteket och låna lite nya böcker.

I förmiddags byggde jag H en tågbana runt julgranen, får väl se hur länge tågbanan får vara kvar utan att någpn river julgranen.

schema v.52

Mån 8:15-6
Tis 12-10
Ons 8:15-6

19/12

Igår var det alltså födelsedagsfest/holiday gathering hos Denise som bor i ett stort fint hus. De hade nog den finaste julgran jag någonsin sett. Jag körde både dit och hem, det var första gången jag körde på I-5 (motorvägen) men det gick bra :)

Idag åkte jag downtown och åt lunch med Laura och sen köpte jag de sista julklapparna. C får en leksaksbil och ett set med tröja och byxa med elmo på. W får en Thomas-bok, Bob-film och ett häfte med Bilar-stickers. H får en Pippi-bok, ett kit med hur man gör pappersflygplan och en vulkan som man stoppar i vatten och så förvandlas den till en dinosaurie. Föräldrarna får en almanacka med Öland och 2 kvällar som de kan gå ut och göra något tillsammans så tar jag hand om barnen "gratis".

Jag hittade också tåget Emily från Thomas så jag köpte det och gav det till killarna fast det var bara W hemma eftersom att H var med sin faster idag. W lekte med tåget en stund och sen kollade han och jag på Pippi innan maten var färdig. När maten var färdig så tyckte min värdmamma att det var min tur att få en present innan jul så jag fick ett paket pärlsocker som hon så snällt hade köpt idag på Scandinavian Specalties. Så nästa vecka ska jag baka med barnen :)

Jag och min värdmamma pratade om glögg för ett par veckor sedan så när jag var på world market idag så köpte jag en flaska glögg. Så ikväll drack jag glögg som vi blandade med rödvin eftersom glöggen här är alkoholfri. Så idag var faktiskt första gången jag drack alkohol sen jag kom hit.

Nu ikväll har jag slagit in julklappar, ska fortsätta med det nu :)

Dagens outfit



Skjorta: Vero Moda
Leggings: Hue
Skor: SthlmDG

Paket


Gårdagens outfit



Jacka: Gina Tricot
Klänning: Forever 21
Leggings: Hue

Tomten

H sa till sin farmor att han tror på tomten bara för att jag sa att i Sverige kommer tomten på kvällen/dagen så man får faktiskt träffa honom och därför måste tomten vara sann.

18/12

Fick paket från Sverige idag och ett julkort från Australien :)

Blir inga lussebullar idag, hade ju glömt bort att W ska till sin faster i eftermiddag och när H kommer hem ska jag köra honom till en kompis på playdate. Min värdmamma kommer troligtvis hem tidigare idag så att jag inte behöver stressa till festen ikväll plus att de sa att jag kunde ta bilen om jag vill så att jag slipper ta bussen.

Fredag

Imorgon ska jag jobba 9 timmar och sen ska jag till Capitol Hill för födelsedagsfest för Denise som fyllde år för över en månad sen. Men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Ska kanske försöka mig på att göra lussebullar med barnen imorgon, H slutar en timme tidigare eftersom det är sista dagen på terminen. Nästa vecka är det jul fast det känns inte riktigt som det, har ju inte handlat alla julklappar än så måste göra det på lördag. Tyvärr kommer jag nog inte vara ensam på stan :p

Tillägnat Louise

Louise, detta inlägg är till dig. Reklamen är precis som din humor, du tycker dina skämt är skitroliga men det tycker ingen annan ;)


W

Random person: Do you have a sister?
W: Yes, Emelie is my sister

Paket


Paket

Har spårat mitt paket från Forever 21 och det kom till Seattle imorse och nu står det att paketet är ute för leverans så jag hoppas på att det kommer idag!

julkort

Fick ett julkort av mormor och morfar igår :)
Tack så mycket!!!

Pepparkakståg






klä julgranen










köpa julgran






När vi gjorde nougat




W

W: Santa Claus is real. And so is science.

legotåg

W byggde ett tåg av lego där han är lokföraren och jag passageraren. Tåget kör så snabbt att jag kan åka hem till Sverige på rekordtid så han körde hem mig till min familj så jag kunde säga god jul. När vi sedan skulle åka tillbaka till USA så ramlade legobiten, som föreställde mig, ur tåget. Då kollade han upp på mig och sa: Emelie, you forgot to put your seatbelt on!

14/12

Jag har tyvärr inte haft tid att uppdatera så här kommer en liten resumé av dagarna.

Fredag: Åkte till Bellevue och åt middag tillsammans med ett gäng au pairer men även två killar från England och Italien som jobbar på Microsoft. Italienaren skulle åka hem till Italien nästa helg för att fira jul och nyår så då blev man lite avundsjuk. Det blev en lång middag och jag var inte hemma förrän vid ett.

Lördag: Började med sedvanlig pannkaksfrukost för att sedan åka och köpa julgran med hela familjen. När vi kom hem så satte vi upp julgranen och de nya ljusslingorna utomhus. Sedan följde jag med min värdmamma och barnen och kollade på If you give a mouse a cookie. Den var faktiskt riktigt rolig även om man inte är ett barn längre. Efter teatern åkte vi och fikade och sen åkte vi hem och dekorerade granen.

Söndag: Slappade lite hemma först och på eftermiddagen gjorde vi ett pepparkakståg.

Måndag: Idag har jag jobbat och sedan åkte vi till Bellevue och åt middag hemma hos farmor och farfar. Innan middagen åkte vi till Botanic Garden för att kolla på ljusshowen de har gjort där. De har gjort en del av trädgården med bara ljusslingor. Det är både fint och väldigt häftigt gjort.


schema v.51

Mån 8:15-5
Tis 8:15-5:15
Ons 9:15-5:15
Tors 8:15-5:15
Fre 8:15-5:15

11/12

Nu har jag och W precis gjort julnougat. Vi gick till två olika matbutiker utan att hitta kokosfett så jag tog smör istället. Hoppas på att det går lika bra, det ser gott ut ialla fall. Ska ta och diska nu medans C sover och W leker brandman.

Imorgon ska vi köpa julgran!!!

10/12

Namnsdag idag, Mahlin på nobeldagen fast jag stavar det lite annorlunda. Antar att jag får "skylla" på mormor och morfar eftersom att de döpte mamma till Mahlin. Firade dagen med att dricka lite julmust och att ha vart på posten i 45 minuter. Har kommit fram till att posten inte är ett ställe man går till innan jul..

Snart dags för middag och sen ska jag jobba 2 timmar, det blir alltså bad, läsning och läggning. Och ta hand om lilla C efter att de andra två har somnat men förhoppningsvis så sover C också. Han har ialla fall gjort det dom senaste kvällarna jag har jobbat :)

klänningarna

Glömde ju att lägga upp bilder på klänningarna






Forever21

Klickade hem två klänningar från Forever21.com då jag hade 10 procent rabatt, tyckte jag förtjänade det efter att ha plockat i ordning på mitt rum. Och så är det faktiskt min namnsdag imorgon fast det hade jag glömt bort innan mamma påminde mig.
Imorgon ska jag posta julkort, har förresten 3 julkort över om det är någon som vill ha ett :)

Har hänt lite saker i familjen här, förhoppningsvis påverkar det inte mig allt för mycket men mina arbetstider kommer troligtvis bli väldigt varierande nästa år. Och mamma (och mormor) du behöver inte vara orolig, jag förklarar på skype någon dag.

I helgen ska jag följa med mamman och barnen på teater, If you give a mouse a cookie, och så ska vi baka lite julkakor. Ska försöka baka lussekatter till lucia på söndag. 

Stieg Larsson

Jag skrev ju att biblioteket hade 30 exemplar av Stieg Larsson-böckerna, tydligen hade jag fel. De har 115 exemplar av vardera bok så då kanske jag inte måste vänta till sommarn i alla fall :p

United

United vann med 3-1 mot wolfsburg och Michael Owen blev tremålsskytt!

8/12

Idag är det minnesstund för de fyra poliser som blev ihjälskjutna för cirka en vecka sedan. Vägarna är avstängda och de direktsänder på tvn. Man tänker ju alltid att det här händer inte mig men detta var ju faktiskt precis utanför seattle och han kunde ju lika gärna ha träffat de övriga gästerna på caféet istället för polismännen.

Stieg Larsson

Såg att de hade Stieg Larsson-böckerna här på biblioteket så tänkte att jag skulle läsa dom. Men tydligen var jag inte ensam om den tanken då jag är nummer 546 och 670 i väntelistan på de två första böckerna och då har de ändå cirka 30 exemplar av dom. Så det blir väl lagom till nästa sommar ;)


schema v.50

Mån 8:15-5:15
Tis 8:15-5:15
Ons 9:15-5:15
Tors 8:15-3:15 & 7:30-9:30
Fre 8:15-5:15

ikea




bilder




















6/12

Igår blev det mexikansk middag, vi fick vänta 50 minuter på att få ett bord men det är det värt för maten där är helt underbar. Efter middagen åkte vi till west seattle, innan vi åkte hem till Sarah så tog vi en liten omväg då vi hört talas om ett hus som ska ha dekorerat hela huset och trädgården. När vi väl kom fram så var det helt sjukt, har aldrig sett så mycket juldekorationer. Inte ens i ett päron till farsa ;) De spelade julmusik, hade en karusell som snurrade runt, tågbana, låtsassnö, helikopter som snurrade och massa annat. Filmade med mobilen så ska försöka att lägga upp det senare. Sen åkte vi i alla fall hem till Sarah och kollade på Ett päron till farsa firar jul. 

Idag åkte vi till Ikea, åt köttbullar till lunch. Och sedan gick vi till food market. Var lite besviken att de inte hade några skumtomtar men jag köpte massa annat. Bland annat köpte jag julmust, ahlgrens bilar, ballerina och mjölkchoklad. Köpte också en chokladkalender eftersom att det var extrapris på dom så nu ska jag öppna de första sex luckorna.

Efter ikea åkte vi till Bellevue och mötte upp Amy gånger 2 och en tysk au pair som har ett konstigt namn som jag inte kan stava till. Vi gick till jamba juice och satt där och snackade i två timmar innan det var dags att åka hem. 

Lägger upp bilder i ett nytt inlägg! 

saturday

Nu bär det av downtown för att möta upp Sarah och Laura. Det blir middag och sen åker vi till west seattle för filmkväll och så sover vi där för att morgondagen bjuder förhoppningsvis på ikea med de brittiska tjejerna. En av dem är från manchester och håller på united ;) United vann förresten idag med 4-0 och eftersom Chelsea fick stryk är de nu bara 2 poäng efter.

bilder 4/12






bilder 3/12






bilder 2/12




5/12

Har precis pratat med farmor, var ju 3 månader sen sist men nu när jag ringer gratis så får jag passa på :)
Idag blir det lunch på public market tror jag med Sarah och Amy. Amy är ifrån Manchester men håller väl antagligen på city eller så är hon inte intresserad alls. Ikväll ska vi till Sarah och ha filmkväll och sen sover vi nog över där och då får vi se vad morgondagen bjuder på.

Nu ska jag gå upp oh äta pannkakor! Lägger upp bilder från veckan senare :)

3/12

Börjar strax jobba, 9 timmar idag men ikväll ska jag på musikalen White Christmas med min värdmamma.

Karlsson på taket

För cirka en månad sen så brände jag en cd med massa astrid lindgren-sånger på och även några andra svenska sånger. Jag och W lyssnar på den i princip varje dag och han vet nu i vilken ordning sångerna kommer.

W: Next song is kalssen
E: What is next song?
W: Kalssen
E: Oh, you meen Karlsson
W: Yeah, that's what I was saying

2/12

Nu håller jag faktiskt på att laga middag, eller halva middagen i alla fall. Vi ska äta shepherds pie och min värdmamma hade tänkt att göra den igår kväll men glömde bort det när hon kom hem vid kvart i tio. Förstår att hon glömde bort det, vem vill laga mat vid tio på kvällen liksom?! I alla fall så kom hin hem en halvtimme tidigare idag eftersom att W och H har simskola på onsdagar så hon är där nu med barnen. Innan simskolan hann hon göra halva pajen och skala potatisen. Så allt jag behövde göra var i princip att koka potatisen och göra potatismos och sedan bre på den på pajen och sätta in den i ugnen. Så det var väl egentligen inte så jobbigt men det var faktiskt första gången jag gjorde potatismos sen hemkunskapen på högstadiet tror jag. God blev den så nu sitter jag här och är stolt över mig själv ;)

just nu

Nu kollar vi på film igen.. Men som tur är så är det varken byggare bob eller sience, istället är det en Thomas-film som jag ännu inte har sett. Helt otroligt!!

RSS 2.0