29/3

Hämtade upp syrran på flygplatsen igår efter att ha först suttit i bilkö och sen letat parkeringsplats i ca 15 minuter. Vi körde och köpte pizza och sen körde vi hem. Idag har jag jobbat hela dagen så att vi har bara tagit det lugnt, Tessan vaknade upp jetlaggad vid kvart i fem imorse. Förhoppningsvis sover hon längre imorgon :)










25/3

Vi har haft underbart vårväder här de senaste dagarna, så varmt att vi till och med har gått runt i t-shirt. Idag  spenderade vi i princip hela dagen utomhus, gick till biblioteket på förmiddagen och sen gick vi förbi djuraffären och kollade på katterna innan vi gick till sip and ship och fikade i solskenet.

På eftermiddagen hände sen något som kommer avskräcka Tessan att komma hit på måndag. Jag, C och W var ute på terrassen när jag ser att katten springer förbi med något i munnen. Hittar henne under köksbordet med en stor mus alternativt en liten råtta. Hon lägger ner den på golvet och jag tror att den är död men efter ca 20 sekunder vaknar den till liv och försöker springa iväg, katten fångar den igen och sedan lägger ner den på golvet och så höll de på i cirka 5 minuter. Det slutar med att jag tror att musen/råttan sprang under dörren in till gästrummet. Ringer min vpappa som tycker att jag ska hämta ett tennisracket och slå ihjäl den, aldrig i livet tänkte jag. Samtidigt ringer min vmamma och hon tycker att jag ska gå in där och öppna fönstret så att han kanske fösvinner ut genom fönstret eller att helt enkelt vänta tills att hon kommer hem 2,5 timme senare. Jag valde det senare alternativet. Kollade dock igenom rummen närmast till gästrummet och hittade inget där inne. Öppnade dörren till gästrummet men såg ingen mus där inne eller. När min vmamma kom hem så sökte hon igenom gästrummet och det finns ingen mus därinne. Så antingen har han försvunnit ut eller så är han i huset någonstans. Han kan också ligga död någonstans då jag faktist hittade lite blod ifrån han, hon sa dock att hon skulle söka igenom rummet ordentligt imorgon.

Här kommer i alla fall lite bilder från dagen, dock inga på musen då kameran låg på köksbordet.












clothes

Här kommer bilder på vad jag köpte i Portland






Portland

Helgen spenderade jag, Amy och Rochelle i Portland, Oregon. Vi tog tåget vid halv åtta på lördagsmorgonen så vi ar där vid elva. Tog lightrail till hotellet och fick ett rum så vi lämnade av våra saker och sen tog lightrailen tillbaka till downtown. Vi strosade runt en stund på deras Saturday Market för att sedan gå till ett shoppingcenter. Efter en stund där insåg vi att vi var hungriga så vi gick till en japansk restaurang. Efter lite mat så gick vi tillbaks till shoppingcentret, hittade en vårjacka på HM som jag köpte.

På lördagskvällen var det dags för NBA, Portland mötte Philadelphia. Portland vann efter att ha varit i ledning hela matchen. Det var riktigt roligt och härlig stämning på läktaren. Efter matchen så åkte vi till en engelsk pub och spenderade resten av kvällen där.

På söndag hade vi gratis hotellfrukost så vi åt oss mätta och sedan gick vi till ett annat shoppingcenter som låg precis bredvid hotellet. Där gick vi runt i cirka fem timmar så det blev lite shopping. När vi går där inne och kollar på kläder så ringer min telefon och då är det från Amtrak ( Usa's motsvarighet till SJ). Tydligen så var vårt tåg försenat ca 3,5 timmar så de hade satt in bussar istället. Det gjorde inte oss något eftersom att bussen tog 2 timmar och 40 minuter medans tåget skulle ta 4,5 timme hem. Så att istället komma hem vid kvart i elva, var vo hemma kvart över nio. Riktigt skönt var det!
















18/3

H hade ingen skola i fredags så vi spenderade några timmar på zoo.


H och W klättarar i spindelnät


Mysig spindel


C kör traktor

16/3

Tänkte att jag skriver ett litet inlägg om helgen som kommer. Till helgen ska nämligen jag, Amy och Rochelle åka till Portland och se på NBA. Portland Trail Blazers möter Philadelphia 76ers på lördag kväll så vi tar tåget ner på morgonen och sedan en natt på hotell innan vi åker hem igen på söndag kväll. På söndag blir det troligen shopping eftersom att Oregon (delstaten) inte lägger till skatt på sina priser så blir allt lite billigare.


14/3

regn, regn och regn, det är så man kan beskriva vädret hör just nu. Dock hindrar det inte oss ifrån att gå ut, speciellt inte när C igår fick ny regnjacka och nya stövlar.








13/3

Jobbade 3 timmar på söndagseftermiddagen så jag och barnen åkte till parken






sommartid

Vi har ändrat till sommartid nu så det är 8 timmars tidsskillnad i 2 veckor framöver.

mardi gras

Idag är det Mardi Gras eller fettisdagen som det heter i Sverige, dock äter vi inga semlor här. Vi var på Mardi Gras fest nu ikväll där vi åt massa god mat, tårta, gjorde masker, lyssnade på musik och massa annat. Här kommer en bild på min mask jag gjorde på cirka fem minuter.


5/3

Följde med familjen till the Science Center i förmiddags, denna helgen så var det Polar Science Weekend så det var massa speciella utsällningar.






4/3


Hagel


RSS 2.0