zoo 30/12








28/12

Jag och H byggde en vulkan som sedan sprutade lava över mig och de nytvättade fönstrena.






Julklappar



Av min värdfamilj fick jag presentkort på spa, almenacka och choklad.
Av barnens mormor & morfar fick jag strumpor och pengar.
Av barnens farmor & farfar fick jag örhängen, halsband och nagelfil.
Av barnens faster fick jag en termos och julgransdekoration.
Av familjens grannar där vi tar hand om barnens ganska ofta fick jag 3 biobiljetter.

stocking

I min julstrumpa i år fann jag detta


schema v.52

Mån 12:30-5:30
Tis 8:30-5:30
Ons 8:30-5:30
Tors 8:30-5:30
Fre 8:30-5

Nyårsklänning


Julklappar


julklapp från amy


the cat


22/12

Idag åkte vi till science center och spenderade förmiddagen där sedan tog jag med mig barnen och bjöd dem på lunch innan vi åkte hem igen.












xmas party

I söndags var det dags för julfest med min au pair organisation. Vi tar alla med oss något ärbart från våra länder så i år gjorde jag pepparkakor och bjöd på. Man får även hålla i en presentation och Angelica sa självklart ja till att jag, hon och Sofie kunde göra det så vi kom på att vi kunde berätta att vi dansar runt granen så vi dansade små grodorna. Det dök också upp 3 andra svensak tjejer så sammanlagt var vi sex tjejer :)




church

Var i kyrkan i söndags för att H och W skulle spela upp Christmas Pagent som är en pjäs om hur det gick till när jesus föddes. H var en späckhuggare och W en snöleopard.








16/12

Vi räfsade lite löv igen






schema v.51

Mån 8:30-5:30
Tis 11:30-9:30
Ons 8:30-5:30
Tors 11-5:30

butter

W: I like butter because then I get to say the word butt

15/12

Förde över bilder från mobilen till datorn så här kommer ett axplock med bilder från ca 6 månader till förra veckan


svenska flaggan i lego


W somnade på golvet


Hus med svenska flaggan


H's egengjorda star wars skepp


W i somras


H byggde en båt av kartonger


C i somras


W på science center


C @ seattle center


W @ seattle center


C somnade på soffan förra veckan

schema v.50

Mån 8:45-4:45 & 8:30-10:30
Tis 9:15-5:15
Ons 8:45-4:45
Tors 8:45-5:15
Fre 8:15-4:45
Lör 4:30-6:30

8/12


W hittade en låda och gjorde den till en säng




Jag och C räfsade löv


Även C ville prova sängen

just nu

Barnen sover så jag dricker glögg och äter pepparkakor :)


7/12

Gjorde pepparkaksdeg igår så idag bakade jag och W peparkakor. Första gången jag gjorde egen pepparkaksdeg och jag lyckades, brände inte ens några pepparkakor :)
















Bilder 4/12










Helgen

I fredags tog jag bussen till Capitol Hill och mötte upp Amy, vi gick och såg Luftslottet som sprängdes på bio. Jag var nog den enda i hela biosalongen som faktiskt förstod vad dem sa och inte behövde läsa textningen. Efter filmen var slut åkte vi till Freemont och träffade Anna (en amerikansk tjej från Alabama) och hennes vänner. Stackars Amy körde men jag tackade då inte nej till gratis öl ;)

Lördagen var jag hemma på dagen och umgicks lite med familjen, vi gick bland annat och tog kort med tomten. De försökte att ta med bara barnen och tomten men C vägrade så vi är allihopa med på kortet, de har alla tidigare års kort uppsatta på kylen så nu kommer ju alla i framtiden fråga vem tjejen är som är med på deras julkort.
Senare på eftermiddag kom Amy och hämtade upp mig och sedan hämtade vi upp 2 nya tjejer, Yessika från Spanien och Glauce från Brasilien. Vi åkte till Country Village och lyssnade på julmusik, tittade på när tomten anlände och när de tände julgranen för första gången i år. Efter det åkte vi till Redmond och gick på bio.

På söndagsmorgonen skjutsade jag och Amy hennes vmamma till flygplatsen och sen åkte vi till IHOP och åt frukost. Efter frukosten åkte vi hem till Rochelle och sen åkte vi till Northgate Mall och resten av eftermiddagen spenderade vi i Ballard :)

schema v.49

Mån 8:45-5:15
Tis 9:15-6:15
Ons 8:45-4:45 & 7:30-9:30
Tors 8:45-5:15
Fre 8:45-5:15

1/12

Första december idag och självklart har jag kollat in julkalendern. Känns som att den påminner lite om Greveholm, än så länge är den värd att kolla på i alla fall. Har Sunes Jul på datorn så ska se avsnittet 1 senare ikväll efter att jag har kollat klart på tvn. Just nu är det finalen av America's next top model, bryr mig inte jättemycket men det är ändå kul att se vem som vinner när man har sett de flesta avsnitten.

Annars rullar dagarna på, har äntligen fått W att sluta med blöjor. Visst händer det lite olyckor ibland men han har bara varit blöjfri i ca 1,5 vecka. Så nu ska jag bara få C att sluta också fast det lär nog ta några månader, hoppas på att han kan vara blöjfri till sommaren kanske. Har i alla fall fått C att somna av sig själv i sin säng nu, på dagarna när han sover middag så tar jag en bok och ligger i W's säng till att C somnar. Igår tog det en halvtimma men idag bara 10 minuter :)

Till helgen blir det att träffa Amy, på fredag ska vi på bio och se den sista filmen i Millenium-triologin och på lördag ska vill Country Village och se när de tänder julgranen. Det är en mysig liten by med massa butiker och caféer.

RSS 2.0